BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Büyüme beklentisinde revizyon yapamadık'----

'Büyüme beklentisinde revizyon yapamadık'

'Büyüme beklentisinde revizyon yapamadık'
27 Mayıs 2013 - 10:12 www.finansgundem.com

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, gazetecilerle biraraya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu

Yapı Kredi Bankası CEO'su Faik Açıkalın  ilk dört ayda yüde 6,5 dolayında olan kredi büyüme oranının ise yıllık yüzde 18-20 dolayında bir kredi artış hızına işaret ettiğini söyledi.
Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, ilk üç aylık rakamların beklenen büyümenin gelmediğini gösterdiğini belirterek “Bankamızın beklentisi yüzde 4,6-4,8 dolayındaydı. Bu beklentimizde henüz bir revizyon yapmadık” dedi.
Açıkalın, son dönemde öne çıkan üçüncü havalimanı gibi büyük projelerin finansmanına ilişkin bir soruya verdiği yanıtta “Türk bankaları proje finansmanında daha hızlı ve daha esnekler” dedi.
Faik Açıkalın, şu anda Türk bankacılık sektörünün iyi bir konumda olduğunu söyledi ve ”Sektörde tahsili gecikmiş alacaklarda alarm verecek bir durum yok” dedi.
Son not artışlarını  gecikmiş adım olarak tanımlayan Açıkalın “ S&P’den de artış gelmesi sürpriz olmaz” diye konuştu.
Son günlerde bankalara yönelik yüksek komiyon iddialarına yanıt veren Açıkalın, “Toplam bankacılık gelirlerinde hizmet gelirinin payı yüzde 28 dolayında bulunuyor. Bu oran Avrupa’da yüzde 40’ın üzerinde seyrediyor” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)