BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBüyükelçiliğe mikrodalga silahlarıyla saldırıldı iddiası----

Büyükelçiliğe mikrodalga silahlarıyla saldırıldı iddiası

Büyükelçiliğe mikrodalga silahlarıyla saldırıldı iddiası
09 Ekim 2021 - 14:05 www.finansgundem.com

Alman polisi, Berlin'deki ABD Büyükelçiliği personeline yapıldığı iddia edilen sonik silah saldırısını araştırıyor.

Dünya çapında liderlere, diplomatlara ve istihbarat yetkililerine yönelik mikrodalga silahlarla yapılan saldırılar artıyor. Berlin’deki ABD Büyükelçiliği’nde bu silahların yol açtığı Havana sendromu görüldüğü iddia edildi.

Alman polisinin iki aydır soruşturmayı sürdürdüğü belirtilirken Der Spiegel'de yayınlanan bir habere göre ABD'nin sunduğu kanıtlara dayanarak en az iki davaya ilişkin soruşturma açıldığı bildirildi.

2016'da Küba'nın başkentinde buna yönelik vakaların bildirilmesinin ardından olay Havana sendromu olarak adlandırılmıştı. Dünya çapında, Çin, Hindistan ve Washington DC'de konuya ilişkin 200’den fazla vaka rapor edildi.

Avusturya güvenlik güçleri de, Viyana'daki Amerikan Büyükelçiliği personeline yönelik saldırı iddiasını araştırmayı sürdürüyor.

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇABİLİR

Sendrom, kısa vadede baş dönmesi ve mide bulantısı gibi bir dizi semptoma yol açıyor. Uzun vadede ise migren ve hafıza kaybı yaşanıyor. Uzmanlar, Havana sendromuna neden olabilecek mikrodalga silahların var olduğunu söylüyor.

ABD Başkanı Joe Biden, cuma günü, "anormal sağlık olayları" olarak adlandırdığı sendrom kurbanlarına daha iyi sağlık hizmeti ve desteği garanti eden bir yasayı imzaladı.

Soruşturma hakkında gizli brifingler alan ABD Meclis İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff, sendromun nedeninin hala bilinmediğini söyledi. Schiff yabancı bir hükümetin işin içinde olduğu tespit edilirse, "Ayrıca çok ciddi yansımaların olacağından eminim" ifadelerini kullandı

CIA, Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon konuya ilişkin soruşturma yürütüyor.

Gizemli hastalığın nedeni mikrodalga silahlar mı?

ABD'nin ürettiği Phaser drone'ları mikrodalgayla düşürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)