BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBüyükelçi cimri çıktı----

Büyükelçi cimri çıktı

Büyükelçi cimri çıktı
25 Haziran 2013 - 09:57 www.finansgundem.com

Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin 33 yıl sonra Hakkari'yi ziyareti sırasında aracının lastiği patladı etti

Van'da bulunan Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, dün sabah Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret ettikten sonra Hakkari'ye hareket etti. Hakkari'de ilk olarak Vali Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret eden Ricciardone, 33 yıl sonra Hakkari'yi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Valilik girişinde şeref defterini imzalayan ve 1980 yılında Hakkari'yi ziyaret ettiğini belirten Ricciardone, şöyle dedi:
HAKKARİ ÇOK CAZİP BİR YER
"O zaman Adana'da görev yapıyordum. Hakkari ile ilgili gayet güzel hatıralarımız var. Hakkari'nin sadece önemli bir yer olduğunu düşünmüyorum. Aynı zamanda çok cazip bir yer. Zap suyu ne kadar güzel, çok dramatik manzaralar var. Bu mesimde özellikle çok çeşit yabani çiçekler var. Rengarenk çiçekler. Biraz şaşırdım da. Hatırladığım kadarıyla göçerlerde var. Yaylalarda kalıyorlar. Çok güzel bunlar."
Ankara'da büyükelçilerle aralarında çok tatlı bir rekabet olduğunu ve büyükelçilerle birlikte Türkiye'nin dört yanını ziyaret etmek istediklerini ifade eden Ricciardone, şöyle konuştu:
Ankara'da büyükelçilerle aralarında çok tatlı bir rekabet olduğunu ve büyükelçilerle birlikte Türkiye'nin dört yanını ziyaret etmek istediklerini ifade eden Ricciardone, şöyle konuştu:
"Bu yarışmayı kazanmak istiyorum. Daha önce Güneydoğu'da, Adana'da görev yaptığım için Türkiye'nin bu bölgesini biraz daha iyi tanıyorum seviyorum da. Hakkari'ye gelmek istedim. Hakkari inşallah barışla beraber daha çok dünyaya açılabilecekir. Turistler ve yatırım açısından daha çok gelişecektir."
ABD Büyükelçisi'nin Hakkari'yi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Alimoğlu da, "ABD bizim önemli müttefiklerimizden, Hakkari de Türkiye'nin önemli illerindendir. Tarihi, kültürel coğrafyası, iki ülkeye sınırı olmasından dolayı önemli illerdendir. İlimizin güzelleşmesi ve daha çok gelişmesi için çaba gösteriyoruz" dedi.
ARACININ LASTİĞİ PATLADI
Van'ın Başkale İlçesi'nde aracının lastiği patlayan Ricciardone, yol kenarındaki oto lastikçide aracın tekerinin tamir edilmesi sırasında fotoğraf makinesiyle aracını, hem de çevrede gördüğü ilginç objeleri görüntüledi.
KORUMALAR CİMRİ ÇIKTI
3 yıldan bu yana lastikçilik yaptığını ve yeni evlendiğini söyleyen Şaban Yunusoğlu, Hürriyet Dünyası'na konuştu: "Saat 11-12.00 gibi geldiler. Lastiği ben değiştirdim. 15 dakika kadar sürdü. Büyükelçi bizimle de sohbet etti. Hal-hatırımızı sordu. 'Buralarda hayat nasıl gidiyor' dedi. Çay ikram ettik içmedi. Lastik parasını almak istemedik. Korumaları para verdiler. 10 TL vermişler. Biz daha fazla verirler diye düşünmüştük. (Gülerek) 100-200 lira verirler diye düşündük. Olsun sağlık olsun. Misafir sonuçta. Normalde lastiği 30-40 liraya değiştiriyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)