BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBüyükelçi bakanlığa çağrıldı... Dışişleri'nden ABD'ye YPG tepkisi----

Büyükelçi bakanlığa çağrıldı... Dışişleri'nden ABD'ye YPG tepkisi

Büyükelçi bakanlığa çağrıldı... Dışişleri'nden ABD'ye YPG tepkisi
30 Ağustos 2016 - 19:31 www.finansgundem.com

ABD Büyükelçisi John Bass Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada da, Fırat'ın doğusundaki YPG güçlerinin çekilmesi konusunda ABD'den taahhüdünü yerine getirme çağrısı yapıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamada "ABD'nin tarafımıza ilettiği, Menbiç operasyonun ardından herhangi bir PYD/YPG unsurunun Fırat Nehri'nin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz" denildi. ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamaları sonrasında ise ABD Büyükelçisi John Bass nezdinde girişimler yapıldığı bildirildi.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD Savunma Bakanı, Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Beyaz Saray Sözcüsü ve DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi'nin Fırat Kalkanı harekatına yönelik kamuoyuna yansıyan beyanlarına ilişkin soruyu yanıtladı.

Fırat Kalkanı harekatının amacının belli olduğuna işaret eden Bilgiç, "Harekat, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkımız ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı ilkesi çerçevesinde, oradaki terör belası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını rahatsız etmeyecek noktaya geriletilinceye kadar sürecektir." dedi.

Bilgiç, "Müttefikimiz ABD’nin, Menbiç şehir merkezine yönelik haziran ayında başlayan ve şehrin DAEŞ’tan arındırılması suretiyle tamamlanmış bulunan operasyon öncesinde tarafımıza ilettiği, herhangi bir PYD/YPG unsurunun operasyonun ardından Fırat Nehri'nin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz." diye konuştu.

'BÜYÜKELÇİ NEZDİNDE GİRİŞİM YAPILDI'

ABD’li yetkililerin Fırat Kalkanı harekatının kapsam ve hedefleri konusundaki beyanları üzerine ABD’nin Ankara Büyükelçisi nezdinde üst düzeyde gerekli girişimin yapıldığını da bildiren Bilgiç, bu tarz beyanların hiçbir şekilde kabul edilemez bulunduğunu ve müttefiklik hukukuyla bağdaşmadığının vurgulandığını kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)