BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBüyüka'dan bomba Koç açıklaması----

Büyüka'dan bomba Koç açıklaması

Büyüka'dan bomba Koç açıklaması
05 Kasım 2013 - 08:15 www.finansgundem.com

Türk spor basınının duayen ismi Şansal Büyüka, Fenerbahçe'nin başkanlık seçimini yorumladı

Aziz Yıldırım’ı, Yargıtay’la, UEFA ile, eceliyle (Allah korusun) götürebilirsiniz. Seçimle mi? Asla... Allah uzun ömür versin, yaşadığı ve de istediği sürece Yıldırım, her sandıktan galip çıkar. Fenerbahçeliler bugün hangi eserle övünüyorsa, bunların tamamının altında Yıldırım’ın imzası var.

Şansal Büyüka, Milliyet gazetesinde Bilal Meşe'yle haftanın gündemini değerlendirdi. Büyüka'nın yorumları şöyle:

"Hiç kimsenin yanında olmadığım gibi, karşısında da değilim. Sonuçta bizler gazeteciyiz, tarafsız olmak zorundayız. Bu bizim işin olmazsa olmazımızdır. Seçim öncesinde analitik bir değerlendirme yaptım, dediklerimin çoğu doğru çıktı. Aziz Yıldırım Ceketini koysa kazanır derken, bir hayalcilik değildi, bir gerçeği ortaya koydum. ‘Fark atar’ diyecektim, ama söylemedim. Hatta yazılmasını dahi istemedim. Niye? Çünkü yarışanlara saygım vardı. Ama bir gazeteci, televizyoncu olarak analitik bir değerlendirme yapmaya çalıştığım. Söylediğimiz de çıktı."

“Fenerbahçeliler bugün hangi eserlerle övünüyorsa, bunların tamamının altında Aziz Yıldırım’ın imzası var. Helal olsun Aziz Yıldırım’a”

Araya giriyoruz, buna karşın eleştirileriniz hâlâ gazete ve televizyon arşivlerinde var, hatırlatmasını yapıyoruz:

“Ama 3 Temmuz süreci için Aziz Yıldırım’a kızıyorum, eleştiriyorum. Sandıkla gitmez derken, şunu çok net ifade etmek isterim. Aziz Yıldırım’ı, Yargıtay’la, UEFA ile, eceliyle (Allah korusun) götürebilirsiniz. Seçimle mi? Asla, götüremezsiniz. Allah uzun ömür versin, yaşadığı ve de istediği sürece Yıldırım, her sandıktan galip çıkar. Rakip kim olursa olsun, sonuç asla değişmez.”

*3 Temmuz sürecinde çok eleştirildi ama?
“Aziz Yıldırım’ın iyilerini Temmuz süreci çok örseledi. İslam Çupi’nin bir sözü vardır, ‘Fenerbahçe’nin büyüklüğü kupa büyüklüğü değildir’ diye. Yıldırım’ın ifadesiyle, tezgah olsa da 3 Temmuz süreci onun döneminde yaşandı. Başkan, ‘Bu, 3 Temmuz’la hesaplaşmadır’ dedi. Yıldırım, bu hesaplaşmayı sadece genel kurulda değil, dışarıda da yapmalı, Fenerbahçe’nin üzerine düşen bu şaibeyi kaldırmak zorundadır.”

* Nasıl yapacak? Bir tehlike mi var?
“Bunu da nasıl yapar bilmiyorum. UEFA sürecinde sona gelindi. Hukuk sürecinde de sondan birinci adımda. Yıldırım’ın mutlaka temizlemesi gereken bir süreç. İlk uğraşı da bu olmalı. Fenerbahçe’nin üzerine düşen bir gölge var. Futbol Federasyonu’nda ‘şike yoktur’ diye bir karar var, biliyoruz. Yani içerde aklanmış durumda. UEFA ya da kamuoyunu buna ne kadar inandırabildi, tartışılır. Bu 3 Temmuz süreci olmasa, sevapları günahlarını ezer, bitirirdi.”

* Yani başkanın sırtındaki tek kambur bu mu?
“Hukukta aklananın üzerinde kamburu kalmaz. Hukukun iki yönü var. Sportif yanda bir sorun yok. Ama Ceza Kanunu’na göre ortada tapeler var, hapis cezası var. UEFA’nın bu seçimden rahatsız olacağı yönünde ciddi endişelerim de yok değil. Dilerim, olmaz.”

* Büyüka’nın bu konudaki öngörüleri de bir hayli ilginç:
“UEFA’dan iyimser hesapla 10 yıl, kötü olarak da ömür boyu boykot bekleniyor. UEFA, federasyona Yıldırım’a ‘Uyguladığım cezayı, sen de uygula’ diye bir dayatma yapacak. Gelen haberler bu yönde. Ömür boyu men istediği üç isimden biri olan Aziz Yıldırım, ezici üstünlükle başkan seçilmiş tekrar... İki yönetici de yine yönetimde. Fenerbahçe böylece UEFA’ya rest çekti. UEFA çok güçlü ve gaddar bir kuruluş. Bu yüzden yapılanı pas geçmeyecektir. Federasyondan aldığım bilgiler, yaptırım, kulüpten çok şahıslarla ilgili olacak. UEFA’nın her zaman ulusal federasyonlara yaptırım gücü olduğunu da asla unutmayalım.

KOÇ’UN BAŞKAN OLMASI KESİN

* Diyelim ki, Yargıtay sonrasında Yıldırım’ın başkanlığı düştü, peki onun yerini kim dolduracak?

“Mehmet Ali Aydınlar’ın ortaya çıkıp, adaylığını koyması büyük bir cesaret örneğidir. Sandıkta fark da yese, aldığı oy küçümsenecek bir oy değildir. Aydınlar’ın listesi TUSİAD gibiydi, olmadı. Ama asla pes etmemesi gerekir. ‘Devam’ diyorum. Evet, gelecekte Yıldırım’dan sonraki başkan belli gibi. Ben Ali Koç başkan olur diyorum.

5-6 ay sonra konjektür uygun olursa Ali Koç için başkanlık kesin. Koç, başkanlığı yapar, kulübü de iyi yönetir. Uzun yıllar başkan vekilliği yaptı, deneyim kazandı, yani askerliğini yaptı, komutan olur, general olur. Son kongrede Ali Koç, Aziz Yıldırım’ı topuyla, tüfeğiyle destekledi. Buna rağmen affedilmesin dediği Hulusi Belgü için ‘affedilsin’ diye el kaldırdı Koç.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)