BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBüyük yatırımcılardan bankalara çağrı: Hızlanın----

Büyük yatırımcılardan bankalara çağrı: Hızlanın

Büyük yatırımcılardan bankalara çağrı: Hızlanın
19 Nisan 2021 - 08:28 www.finansgundem.com

11 trilyon dolarlık bir varlığı yöneten bir grup yatırımcı, bankalara daha sert iklim hedefleri belirleme çağrısı yaptı.

Dünyanın büyük bir kısmını kasıp kavuran orman yangınları, seller ve kuraklıklar, Kovid-19’un dünya ekonomisine zarar veren tek kriz olmadığını hatırlattı. Bu tür iklim kaynaklı olaylar, enflasyonu, ekonomik büyümeyi ve finansal istikrarı giderek daha fazla etkiliyor. Bankalar da ‘yeşil ekonomi’ için önemli projeleri hayata geçiriyor.

KREDİLER YEŞİL EKONOMİYE AKSIN

Ancak bu girişimleri yetersiz bulan 11 trilyon doları yöneten bir grup yatırımcı, iklim değişikliğiyle mücadele çabalarını hızlandırmayı amaçlayan dünya liderlerinin toplantısı öncesinde bankaları daha sert emisyon hedefleri belirlemeye çağırdı. Dünyanın en büyük tahvil yatırımcısı Pimco ile İngiltere'nin en büyük varlık yöneticisi Legal & General Investment Management'ın yer aldığı grup, bankaların bilançolarındaki kredileri önemli ölçüde karbonsuz hale getirmeyi taahhüt etmesini istedi.

Dünyanın en büyük bankalarından bazıları 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonlarına ulaşmak için bir amacı olduğunu vurgulamış olsa da, birçoğu bunu nasıl yapmayı planladıklarını ve ağır emisyon faaliyetlerini finanse etmeye devam etmeyi henüz açıklamadı.

Bu arada, merkez bankaları, sürdürülebilir projelere ayrılan gelirlerle temiz enerji ve çevre projelerini finanse etmek için kullanılan yeşil tahvil alımlarını artırıyor.

Citibank, 13 ülkede perakende bankacılık faaliyetlerini sonlandırıyor

 

Bankalarda ofise dönüş ne zaman başlayacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)