BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBüyük operasyon: 30 gözaltı----

Büyük operasyon: 30 gözaltı

Büyük operasyon: 30 gözaltı
22 Ocak 2014 - 12:18 www.finansgundem.com

İstanbul Gümrük Muhafaza ve Kaçak İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, usulsüzlük belirledi

İstanbul Gümrük Muhafaza ve Kaçak İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Çin'den ithal edilen bazı tekstil ürünlerinin gümrükten geçirildiği sırada usulsüzlük yapıldığını belirledi. Gözaltı kararı bulunan isimlerden birisi büyük bir holdinge bağlı antrepo şirketinin yöneticisi A.C. olduğu öğrenildi.

Yüksek vergi oranı olan tekstil ürünlerini düşük vergisi olan farklı ürün olarak gösteren şebekeyi takibe alan ekipler yaklaşık 6 ay çalışma yaptı.

Yapılan çalışmanın ardından dün düzenlenen operasyonla aralarında tekstil işletmesi sahipleri ve gümrük antrepo çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında  20 personelinde ifadesine başvurulduğu öğrenildi.


Gümrükte yapılan usulsüzlük ile devletin yaklaşık 30 milyon dolar zarara uğratıldığı belirtildi. Yapılan baskınlarda depolarda arama yapan ekipler, vergi oranı yüksek olmasına rağmen vergi oranı düşük gösterilen 70 konteyner tekstil ürününe de el koydu.

HASTANEDEN RAPOR ALDI

Hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden biriri büyük bir holdinge bağlı antrepo şirketinin yönetim kurulu başkanı A.C. olduğu öğrenildi. Adli çevrelerden edinilen bilgilere göre yakalanamayan A.C. dün Esenyurt'taki özel bir hastaneden rapor aldı. Soruşturmayı yürüten savcılığın A.C. hakkında yakalama kararı çıkarttığı öğrenildi. Savcılığın talimatı sonrası ilgili hastaneden kamera kayıtlarının istendiği kaydedildi. Pazartesi günü yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 muayene memurunun ise alınan ifadeler sonrası serbest bırakıldığı öğrenildi. Bir kısım şüphelinin Küçükçekmece Adliyesi'sinde savcılık sorgusu devam ediyor.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hep manidar22 Ocak 2014 17:37

    rüşvet,yolsuzluk,çeteleşme nerede yok ki.sözde on senedir ekonomi çok iyi ama, borsada kazanan küçük yatırımcı varmı..

  • mustafa22 Ocak 2014 16:03

    ayakkabı kutularına baksınlar orayada koymuşlardır muhakak...

  • MUSTAFA22 Ocak 2014 15:05

    BALIK BAŞTAN KOKAR AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE MEMLEKET BATMIŞ PİS KOKULAR GELİYOR HER YERDEN

  • RÜŞVETİN TARİHİ22 Ocak 2014 15:02

    rüşvet peygamber efendimiz(S.A V.)dönemindede vardıki "rüşvet alanda verende melundur" sözü bu dönemde çıkmıştır.atatürk dönemindede rüşvet vardı.şimdi biz bu kişileri kötülemelimiyiz.mesele rüşvete karşı samimi şekilde savaşmakta.11 yıldır olmayan şeyler 2 ayda keşfedilir oldu.İXİN BU TARAFI MANİDAR...

  • Vatandas22 Ocak 2014 13:44

    Yillarca o gumruklerin hali rezillik

  • OPERA-syon22 Ocak 2014 13:27

    rüşvet alanda,verende melundur,lanetliyorum.rüşvet az veya çok tarih boyunca vardı,bundan sonrada olacak.AMA RÜŞVET KILIFI ALTINDA HÜKÜMET VE DEVLETİ ÇÖKERMEK İSTEYENLER İKİ KERE MELUNDUR,İKİ KERE LANETLİYORUM.ARTIK PERDE ARKASI İYİCE GÜN YÜZÜNE ÇIKMIŞTIR...

  • rasim22 Ocak 2014 13:23

    bu ne ya,,soyan soyana.sanki memleket soğan olmuş.

  • selim22 Ocak 2014 13:22

    inşAllah polisleri ve savcıları görevden almazlar.

  • Murat22 Ocak 2014 13:07

    Zamanlaması manidar... :)