BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyük krize hazırlıklı olun!----

Büyük krize hazırlıklı olun!

Büyük krize hazırlıklı olun!
17 Haziran 2022 - 10:00 www.finansgundem.com

Enflasyonla birlikte faizler hızla yükseliyor, geçinmekte zorlanan halk sürekli artan enerji faturaları altında eziliyor. Adım adım büyük kriz geliyor…

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa’da yıllardır sıfıra yakın olan hatta eksi olan faizlerin hızla artamaya başlaması, hem borçlu kişileri hem de yeni borç alacakları endişelendiriyor. Dün İngiliz Merkez Bankası faizleri 0.25 baz puan artırarak 1.25 seviyesine çekti. İngiltere’de faizler 13 yılın zirvesine ulaştı. Yeni endişe ise önümüzdeki yılın ortasına kadar faizlerin yüzde 3,5 seviyesine yükseleceği yönünde. İngiltere Merkez Bankası faiz oranlarını daha da artırınca, bankalardaki oranlara yansıyacak ve tüketici daha az borçlanarak harcamalarını kısacak.

Uzmanlar, faiz oranlarının gelecek yılın sonuna kadar yüzde 3,5'e ulaşabileceği ve haneler üzerinde daha fazla baskı yaratabileceği konusunda uyarıyorlar. Borç maliyetinin fırlaması, ipotek sahiplerine ve 2 trilyon sterlinden fazla bir borç dağında oturan Hükümet de dahil olmak üzere diğer borçlulara zarar verecek.

Bu yüzden analistler ‘büyük krize hazır olun’ diye İngiliz halkını uyarıyor.

Değişken faizli ipotekli iki milyon ev sahibi ve bu yıl sona erecek sabit anlaşmalı 1,3 milyon borçlu önemli artışlarla karşı karşıya. Yatırım firması AJ Bell'in kişisel finans analisti Laura Suter, "Son yıllarda rekor düşük ipotek oranlarına kilitlenen biri, bugün bu borcu yeniden finanse etmeye gelirse gerçek bir finansal şokla karşı karşıya kalacak" dedi.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını yükseltti

İngiltere’de faizler 13 yılın en yüksek seviyesinde

İngiltere ekonomisinde daralma bekleniyor

İngiltere'de alım gücünde 21 yılın en büyük düşüşü

İngiltere ekonomisi yüzde 0,3 küçüldü

İngiltere’de ev fiyatları tarihi zirvesinde

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)