BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBüyük İstifa hareketi ‘Büyük Pişmanlık’ oldu----

Büyük İstifa hareketi ‘Büyük Pişmanlık’ oldu

Büyük İstifa hareketi ‘Büyük Pişmanlık’ oldu
10 Şubat 2023 - 18:28 www.finansgundem.com

2021 yılında revaçta olan Büyük İstifa hareketi hüsranla sonuçlandı. Daha iyi şartlar için işlerinden istifa edenler yeni iş bulmakta zorlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İstifa ederek daha iyi şartlarda bir iş aramak geçtiğimiz yıllarda çok daha iyi bir fikir gibi görünüyordu. Ancak Fortune’un haberine göre 2021 yılında ‘Büyük İstifa’ ismiyle ortaya çıkan kariyer hareketinden çalışanların büyük çoğunluğu beklediğinden çok daha az fayda görebildi.

İnsan kaynakları firması Paychex’in bir analizine göre, daha iyi şartlar için istifa eden çalışanların %80’i bu harekete katıldığına pişman oldu. Büyük İstifa hareketi şimdilerde ise ‘Büyük Pişmanlık’ olarak anılıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre 2021’de ABD’deki yeni iş ilanları ve işlerinden istifa edenlerin sayısı rekor derecede artmıştı. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu verilerine göre Kasım 2021’de 4,5 milyon kişi istifa etti ve bir ay sonrasında yeni iş ilanları 11 milyona kadar ulaştı.

Elbette işlerinden istifa edenlerin tamamı bunu Büyük İstifa dalgasına katılmak için yapmadı. Zira birçok çalışan pandemi kaynaklı sebeplerden dolayı işlerini bırakmak zorunda kaldı.

Ancak iş hayat dengesini daha iyi hale getirmek için istifa edenlerin çoğunluğu eski pozisyonlarını geri isteyebileceklerini belirtiyor. Daha iyi bir iş bulabilmek için sektör değiştirenlerinse eski işlerini özleme olasılıkları %25 artıyor.

ABD merkezli işe alım firması Red Balloon’un CEO’su Andrew Crapuchettes konuyla ilgili açıklamasında, “Büyük İstifa sırasında işverenler iş değiştirenlere imzaları karşısında yüksek ikramiyeler ve diğer nakit ödemeleri sağlıyordu. ‘Büyük Pişmanlık’ ise iş arayanlar gemisine atlamadan önce daha iyi keşif yapılmasını gösteren bir dersti” ifadelerine yer verdi.

CEO, “Giderek daha fazla iş arayanın insanın iş-yaşam dengesine ve olumlu işyeri kültürüne yüksek ödemelerden daha fazla öncelik verdiğini görüyoruz. İnsanlar işlerinde mutlu olmak istiyorlar ve 'para mutluluğu satın almaz' şeklindeki eski atasözü bu ankete yansıyor” açıklamasında bulundu.

Araştırma firması Harris Poll, 2.000'den fazla iş arayanı insanla yapılan ankette, adayların yeni bir iş bulmakta zorlandığını da ortaya koydu.

Paychex'in araştırması yeni bir iş bulamanın ortalama üç ila altı ay sürdüğünü gösteriyor. Harris Poll araştırması ise iş arayanların %60'ı için sürecin altı aydan fazla sürdüğünü ve birçoğunun 50'den fazla role başvurduğunu gösterdi.

İş arayanların yüzde 70'inden fazlası da iyi bir pozisyona atlamanın umduklarından daha zor olduğunu söyledi.

İçe dönükleri iş hayatında değerli yapan 4 özellik

 

İşten çıkarmaların sorumlusu CEO’lar mı?

 

Uzaktan çalışmada ‘paranoya’ tehdidi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)