BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBüyük iddia: Altın 5 bin dolar olur----

Büyük iddia: Altın 5 bin dolar olur

Büyük iddia: Altın 5 bin dolar olur
26 Nisan 2014 - 23:06 www.finansgundem.com

Karşıt tahminleriyle ünlü Peter Schiff, "Fed dolar basar, atın yükselir" dedi

Euro Pacific Capital’ın hakim görüşe karşıt tahminleriyle tanınan CEO’su Peter Schiff altının fiyatlarının uzun vadede onsu 5 bin doları bulma potansiyeli taşıdığını söyledi.
Değerli metalin fiyatı halen 1,300 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Geçen yıl altın vadeli işlemleri ve ETF SPDR ETF SPDR Gold Trust borsa yatırım fonu yüzde 28 gerilemeyle yıl bazında en az sekiz yıllık yıl kazanımına son vermişti.
2013’teki altından çıkışın reel durumdan tamamen bağımsız olarak gerçekleştiğini ileri süren Schiff, bu nedenle altın fiyatında bu yıl bir artış beklediğini söyledi. Schiff “Bu görüşümde finans camiasında neredeyse tek başımayım. Hemen hemen bütün yatırım şirketleri 2014’te altın için daha da büyük gerileme tahmininde bulundu” dedi.
Schiff, yılın bugüne kadar olan bölümünde altının en iyi performans gösteren varlık sınıfı olduğunu belirterek “Ancak son birkaç hafta boyunca tanık olduğumuz gerileme negatif algının ne kadar yerleştiğinin bir başka göstergesi. Yine de nihai olarak temel göstergeler üstün gelecek. Fed dolar basmaya devam edecek, altın da yükselmeye...” diye konuştu.
 Schiff, Fed’in niceliksel gevşeme programının altının fiyatını onsu 5 bin dolara kadar sürükleyeceğine ilişkin tahmini için bir zaman aralığı verip veremeyeceği konusundaki soruyu yanıtlarken de, “ABD’deki iyileşmenin gerçek olduğuna ilişkin genel beklentinin yerinde, Fed’in niceliksel gevşeme programını sona erdireceği ve faiz oranlarını normale döndüreceği beklentisinin ise yanlış olduğuna inanıyorum” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı26 Nisan 2014 23:31

    5000 dolar olur ama ne zaman? Bana göre radara önce 30 bin dolar girmeden 5 bin dolar olmaz. O durumda da konserve stoklamak en mantıklısı.