BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBüyük dedesi Osmanlı’nın son bakanıydı: Türk otobüsüyle yola çıktı ----

Büyük dedesi Osmanlı’nın son bakanıydı: Türk otobüsüyle yola çıktı

Büyük dedesi Osmanlı’nın son bakanıydı: Türk otobüsüyle yola çıktı
16 Kasım 2019 - 16:00 www.finansgundem.com

Brexit Seçimi adını verdiği kampanyada Türk torunu Johnson'ın, Türkiye’de üretilen otobüsü kullanması dikkat çekti.

FINANSGUNDEM.COM - CÖMERT YILDIZ / ÖZEL HABER

İngiltere’nin Türk kökenli Başbakanı Boris Johnson, hükümetinin Brexit geçiş sürecini bu yıl sonuna kadar "kesinlikle uzatmayacağını" söyledi. Meclis’te 9 sandalye daha kazanıp çoğunluğu elde etme peşinde olduğunu açıklayan Johnson, halka bunu daha iyi anlatmak adına da yollar açıktı. Brexit Seçimi adını verdiği bu kampanya da ise Türk torunu Johnson, Türkiye’de üretilen otobüsü kullanması dikkat çekti. Alman devi Mercedes-Benz’in İstanbul-Hoşdere tesislerinde ürettiği Tourismo ile yollara düşen Johnson’ın araçla ilgili övgüleri de öne çıktı. Otobüs üretiminde Avrupa’nın en büyük üreticilerinden olan Türkiye’de imal edilen  Mercedes-Benz  Tourismo için İngiltere Başbakanı, dizel ve AdBlue'da çalışan ve egzoz gazlarını zararsız azot ve suya dönüştürenaraç hakkında da bilgi verdi. Oldham’da aktivitlerle konuşan Johnson, “Daha yeşil otobüsler olmaya devam edecek” dedi.

30 MİLYON EUROLUK YATIRIMLA TÜRK MÜHENDİSLER YAPTI

Türkiye’de üretilen ve aynı zaman ihraç edilen her iki otobüsten birinde imzası bulunan Mercedes-Benz Türk’ün ürettiği yeni Tourismo otobüsleri Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda üretiliyor. 30 milyon euro tutarında Ar-Ge yatırımıyla imal edilen araç, Türk mühendislerin 165 bin 400 saat çalışmasıyla 3,5 yılda geliştirip üretti. İstanbul’da üretilen aracı kullanan İngiltere başbakanı Johnson, Osmanlı İmparatorluğu'nun son İçişleri Bakanı  Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)