BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyük Buhran'dan bu yana en kötü ekonomik sonuçlar----

Büyük Buhran'dan bu yana en kötü ekonomik sonuçlar

Büyük Buhran'dan bu yana en kötü ekonomik sonuçlar
30 Temmuz 2020 - 09:45 www.finansgundem.com

Ekonomistler ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yıllık bazda %34.1 daralmasını bekliyorlar

ABD'de ekonomisinin tüketici ve şirket harcamalarında korona virüs salgını nedeniyle gerileme sonucu ikinci çeyrekte Büyük Buhran'dan bu yana en yüksek hızda daralması bekleniyor. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından bugün açıklanacak gayri safi yurtiçi hasıladaki (GSYH) tarihi daralmanın büyük bir kısmı Nisan ayında gerçekleşti.

Ekonomistler ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yıllık bazda %34.1 daralmasını bekliyorlar. Bu hükümetin 1947'de veriyi izlemeye başladığından beri GSYH'deki en sert düşüş olacak. Mart ayının ortalarında korona virüsün yayılmasını yavaşlatmak için restoranların, barların ve fabrikaların kapatılmasından sonra Nisan ayında ekonomik faaliyet büyük ölçüde durma noktasına gelmişti.

Mayıs ayında ekonomik faaliyet tekrar başlasa da, nüfusun yoğun olduğu Güney ve Batı'daki eyaletler başta olmak üzere korona virüs vakalarındaki yeni artışa bağlı olarak ekonomik faaliyetteki toparlanma ivmesi yavaşladı. Güney ve Batı'daki eyaletlerdeki yetkililer tekrar işletmeleri kapattı veya yeniden açmayı durdurdu. Bu, üçüncü çeyrekte büyümede keskin bir toparlanma umudunu zedeledi.

GSYH'deki düşüş, 1958'in ikinci çeyreğindeki tüm zamanların %10'luk düşüşünün üç katından fazla olacak. GSYH'nın yıllıklandırılmamış bazda %10.6 düşmesi bekleniyor. ABD ekonomisi ilk çeyrekte %5 daraldı. İkinci çeyrek GSYH raporuyla hükümet beş yıl öncesine ait verilerde revizyonlar yayınlayacak. ABD ekonomisi Şubat ayında resesyona girdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)