BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBüyük bankalara büyük para gerekli!----

Büyük bankalara büyük para gerekli!

Büyük bankalara büyük para gerekli!
25 Eylül 2013 - 15:42 www.finansgundem.com

Uluslararası Ödemeler Bankası, büyük bankaların yüzde 7'lik ana sermaye düzeyine ulaşmak için 115 milyar Euro'ya ihtiyacı olduğunu belirtti

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) dünyanın en büyük bankalarının yüzde 7 seviyesindeki minimum ana sermaye düzeyine ulaşabilmeleri için 115 milyar Euro'luk sermaye desteğine ihtiyaçları olduğunu açıkladı. BIS, bankaların geçen yılın ikinci yarısında açıklarını 83 milyar Euro azalttıklarını belirtti.
Basel Komitesi tarafından yapılan açıklamada, açıklanan tahminin 101 büyük uluslararası bankanın 2012 sonu itibarıyla sahip oldukları sermaye durumu esas alınarak belirlendiği ifade edildi.
Değerlendirme bankaların bütün Basel III kurallarını yerine getirdikleri varsayılarak yapıldı.
Avrupa Birliği'nin bankacılık düzenleme kurulu olarak faaliyet gösteren Avrupa Bankacılık Kurumu'nun (EBA) yaptığı açıklamada ise, AB'deki en büyük 42 bankanın 2019'da tamamıyla yürürlüğe girecek yeni kurallara uyum sağlayabilmeleri için 70.4 milyar Euro ekstra sermayeye ihtiyaç duyacakları belirtildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)