BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBüyük bankalar rahatlayacak----

Büyük bankalar rahatlayacak

Büyük bankalar rahatlayacak
24 Nisan 2014 - 07:35 www.finansgundem.com

Basel, büyük şirketleri rahatlatarak, uyum sağlayabilecekleri şekilde standart ve kaldıraç oranlarını değiştirdi

Basel Bankacılık Denetim Komitesi yaklaşık bir yıl önce bankalararası türev ve repo işlemlerine yönelik işlemlere getirdiği sınırlamada bir hafta önce değişikliğe gitti.

Küresel regülatörlerin sınırlamaları gevşetmesi ile birlikte aralarında JPMorgan, Goldman  Sachs, Morgan Stanley gibi ABD'nin en büyük 7 bankası birbirleriyle iç içe geçmiş işlemlerini eskisi gibi sürdürebilecek.

27 ülkeden oluşan Basel grubu, sektörün baskısına boyun eğerek, finansal işlemlerdeki sıkı kuralları gevşetti.

Büyük şirketlerin uyum sağlayacağı şekilde likidite standartları ve kaldıraç oranları da değiştirildi.

Stanford Üniversitesi Finans Profesörü Anat Admati, bankaların limitler konusunda oldukça kaygılı olduğunu belirterek, "Bankaların bu konuda büyük mücadele vermesi birbirlerine ne kadar bağlı olduklarını da göstermiş oldu. Bu da onları 'Batmasına izin verilemeyecek kadar büyük' yapıyor" dedi.

Geçtiğimiz yıl, ABD bankacılık sistemi içindeki türev kontratlarının yüzde 95'i JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs ve Morgan Stanley'nin kontrolünde gerçekleşti.

Credit Suisse'ın başkan yardımcılığı görevinde olduğu 2009 yılında 'Batmasına izin verilemeyecek kadar büyük' tartışmaları yaşanırken demeç veren Urs Rohner, "Uluslararası seviyedeki gerçek konu 'Batmasına izin verilemeyecek kadar büyük ' meselesi değil, finans şirketlerinin 'Batmalarına izin verilemeyecek kadar birbirine bağlı' olmasıdır" demişti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)