BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBüyük bankalar genç çalışanların isyanını bastırıyor----

Büyük bankalar genç çalışanların isyanını bastırıyor

Büyük bankalar genç çalışanların isyanını bastırıyor
26 Nisan 2021 - 17:50 www.finansgundem.com

JPMorgan ve UBS gibi bankacılık devleri, çalışma koşullarından memnun olmayan genç çalışanlarına özel imkanlar tanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük yatırım bankaları genç çalışanlarını kaçırmamak için mücadele veriyor. Bankaların genç çalışanları artan iş yükü ve uzun çalışma saatlerine karşı açık bir isyan içindeydi. JPMorgan analistlerini ve çalışanlarını memnun etmek için büyük bir hamle yapan son yatırım bankası oldu. Banka küresel çapta 190 kişiyi daha işe alma sözü verdi. Sektördeki anlaşmaların rekor seviyelerdeki yükselişi ise banka çalışanlarının iş yükünü artırdı.

Ancak ABD’nin bankacılık devi genç çalışanların maaşlarını yükseltme konusunda rakiplerinin adımlarını izlemedi. Bankanın üst düzey yöneticilerin 20 Nisan’da gerçekleşen bir toplantıda maaş zammının yanlış mesaj vereceğini savundu. Ancak İsviçre bankası UBS şimdi kariyer basamaklarını henüz tırmanmaya başlamış olan analistlerine bonus ödemeleri yapıyor. Hem JPMorgan hem de UBS çalışanlarının zihinsel sağlığını iyileştirmek ve gereksiz iş yükünden uzaklaştırmak için bir dizi önlem aldı.

Genç bankacıların zor hayatı geçtiğimiz 10 yıl boyunca çeşitli dönemlerde gündeme geldi. Özellikle de Bank of America’da staj yapan Moritz Erhardt’ın 2013 yılındaki ölümü, çalışma saatlerine yeni kısıtlamalar getirilmesine yol açtı. Ancak mart ayında 13 Goldman Sachs analistinin çarpıcı açıklamaları gözleri yeniden sektöre çevirdi. Goldman analistleri haftada 100 saat çalıştıklarını, zihin sağlıklarının bozulduğunu söyledi. Bankalar ise bu duruma genç çalışanlarına özel imkanlar ve daha yüksek maaşlarla karşılık verdi.

Aynı zamanda giderek daha fazla genç bankacının sektörden ayrılmasını engellemek için, bankalar eşi benzer görülmemiş bir hızla işe alım yapıyor. Pandemi sürecinde evden çalışma uygulamasının bu durumu hızlandırdığı düşünülüyor. finansgundem.com'un derlemesine göre, genç çalışanlar karantina uygulamaları nedeniyle yalnız hissederken, patronlarının baskısının artmasından şikayetçi oldu. Yeni jenerasyon bankacılar iş verenleriyle ilgili sorunlarını ortaya koymak için sosyal medya sitelerine ve online forumlara yöneldi.

Goldman Sachs analistlerinin yorumları ise özellikle bankayı zor durumda bırakan bir medya fırtınası yarattı. Bankanın CEO’su David Solomon daha fazla analisti işe alma sözü verirken, genç bankacıların hafta sonu tatili yapabileceğini açıkladı. Credit Suisse ise genç çalışanlarına bir kereye mahsus olmak üzere 20 bin dolarlık bonus ödemesi sundu. Bank of America analistlerin ve müdür yardımcılarının maaşlarını 25 bin dolara kadar artırdı.

Moelis & Co, Houlihan Lokey ve William Blair gibi daha küçük bankalar da finansal teşvikler sundu ve Jefferies 1,100 analistine Peloton bisikletlerine üyelik hediye etti. Bir ABD yatırım bankası çalışanı, “fazladan para vermek genç bankacıların kaçışını engellemeyecek, sadece erteleyecek” dedi. Açıklamasının devamında, “bu hayat değiştirecek miktarda bir para değil ancak insanların durup düşünmesini sağlayabilir” ifadesini kullandı.

Genç çalışanlar aynı zamanda çalışma biçimlerinde de değişiklik talebinde bulundu. Özellikle de yöneticilerinin daha organize olmasını ve yoğunluk içinde, kullanılmayacak olan analizlerin kendilerinden istenmemesi gerektiğini söyledileri. Goldman Sachs’ın analist sayısını artırma planlarına, yöneticilerin takvimlerini düzenleyecek kişisel asistanlar da dahil.

Financial News’e açıklama yapan bir üst düzey bankacı, “bu yöneticilerin takvimleri çok dolu” dedi. Açıklamasının devamında, “toplantılar arasında nefes alacak zamanları yok ve pandemi sürecinde evden çalışma uygulaması yüklerini artırdı” dedi. Financial News’e bankacılar tarafından yapılan açıklamada, genç çalışanların istekleriyle ilgili şüphelerin olduğu söylendi. Bir üst düzey yönetici, “genç bankacılar oldukça yüksek maaş alıyor. Bu iş biraz fedakarlık gerektiriyor” dedi.

Çocuklar için fintek platformuna 5 milyon dolar yatırım

 

Pandemi kredi kartı kullanımını nasıl değiştirdi

 

Credit Suisse'te Yönetim Kurulu çalkantısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)