BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBütçe öncesi dolar güne yatay başladı----

Bütçe öncesi dolar güne yatay başladı

Bütçe öncesi dolar güne yatay başladı
15 Ekim 2020 - 08:24 www.finansgundem.com

Dolar/TL 7,91 seviyesinden işlem görüyor, Türkiye'de bütçe rakamları izlenecek

Türkiye'de bütçe rakamlarının izleneceği yeni güne Dolar/TL 7,91 seviyesinden başladı. Euro/TL 9,30 seviyesinden işlem görüyor.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte korona virüsten 57 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 9 bin 14’e yükseldiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, parasal analizleri yeniden düşünmek gerektiğini söyledi. 

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos, ECB'nin Euro Bölgesi içinde borçlanma maliyetlerinde ayrışma yaşanmasını engellemek için farklı ülkelerden tahvil alırken esneklik göstermeye devam etmesi gerektiğini söyledi. 

Çin'de tüketici fiyat artışları Eylül ayında kayda değer yavaşlama gösterdi. Eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi geçen yılın aynı ayına göre sadece yüzde 1,7 arttı. 

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Kongresi'ndeki Demokratları korona virüsün ekonomnik etkileri ile mücadele için yeni bir yardım paketi üzerinde seçimlerden önce uzlaşma sağlanmamasını istemekle suçladı.

Fed Başkan Yardımcısı Randal Quarles, korona virüs salgınının etkilerinin Amerikan ekonomisini "derin bir çukura" soktuğunu, ancak Mayıs ayında ekonominin yeniden açılması ile başlayan toparlanmanın önceden tahmin edilenden daha güçlü olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün başlayacak AB liderler zirvesi öncesinde Avrupa Konseyi Başkanı Charhes Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telefonda görüştü. Johnson, Brexit sonrası ticaret anlaşması için müzakerelerde ilerleme sağlanamamasından hayal kırıklığına uğradığını söyledi. 

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andy Haldane, ufuktaki risklere rağmen, İngiltere'nin korona virüs salgınının etkilerinden ekonomik toparlanmasının devam edeceğinden umutlu olduğunu söyledi. 

İngiltere’de son 24 saatte 19 bin 724 korona virüs vakası tespit edildi.

İtalya’da yeni tip korona virüs salgınında son 24 saatte 7 bin 332 vaka tespit edilmesi ile günlük vaka sayısında rekor kırıldı.

İspanya’da yeni tip korona virüs salgınında son 24 saatte 11 bin 970 vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 908 bin 56’ya yükseldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında 17 Ekim’den itibaren 4 hafta boyunca Paris ve 8 şehirde yerel saatle 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu. Fransa’da son 24 saatte 22 bin 591 korona virüs vakası tespit edildi.

Çin'de 11, Güney Kore'de 69 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Almanya'da son 24 saatte 6 bin 638 korona virüs vakası tespit edildi.

ABD'de son 24 saatte 52 bin 146 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

TÜİK konut satış verilerini açıklayacak (10.00).

TCMB özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu verilerini yayımlayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim bütçe dengesi tablosunu açıklayacak (11.00).

TCMB haftalık para ve banka istatistiklerini yayımlayacak (14.30). 

ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, ithal fiyatlar, Philadelphia Fed iş koşulları endeksi, New York Fed imalat endeksi (15.30), doğal gaz stokları (17.30), DOE petrol stokları (18.00) verileri izlenecek.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, IMF/ Dünya Bankası Yıllık Toplantıları sırasında küresel ekonomi üzerine çevrimiçi CNBC Tartışmasına katılacak.

Avrupa Konseyi'nin iki gün sürecek zirvesi başlayacak.

Çin'de ikinci dalga! 9 milyonluk şehre toplu test yapılacak

New York borsası günü kayıpla kapattı

Avrupa'da yeni vaka sayılarında rekor üstüne rekor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)