BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBütçe komisyonunda RTÜK ve MİT tartışması----

Bütçe komisyonunda RTÜK ve MİT tartışması

Bütçe komisyonunda RTÜK ve MİT tartışması
27 Ocak 2016 - 04:19 www.finansgundem.com

Bütçe görüşmeleri sırasında CHP'li Temizel, "RTÜK bağımsız kurul. Bütçesini başkanı sunar" itirazında bulundu. Muhalefetten MİT için de eleştiri geldi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Başbakanlık, MİT, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, RTÜK bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un sunumunun ardından komisyonda görüşmeler başladı. CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, RTÜK'ün bağımsız bir kurum olduğunu, hükümet temsilcisi tarafından değil başkan tarafından bütçesinin sunulması gerektiğini belirtti. Temizel, "Bir hükümet üyesi tarafından faaliyetlerin anlatılması kabul edilebilecek bir olay değil" dedi.

Temizel, Diyanet İşleri Başkanlığının "hac organizasyonlarında ortaya çıkan zararı" açıklanması gerektiğini ifade etti.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Alevilerin bu dönem Meclisten çok şey beklediğini kaydetti.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, torba kanun düzenlemelerini eleştirdi.

Reformlarla ilgili komisyon kurulmasını ve acil olanların hızlıca geçirilmesini öneren Günal, "Hutbelerde çok fazla siyaset oluyor. Oralar toplumsal uzlaşma noktalarımız. Vatandaşın birliğini, beraberliğini temin edeceğimiz ortamlarlarda siyasetten uzak duralım. Seçim döneminde bunlar daha da çoğalıyor ve üzülüyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, bütçesi görüşülen kurumların yaklaşık 15 milyar liraya yakın para harcadığını belirtti, komisyona sunulan raporları eleştirdi. 

Erdoğdu, Sayıştay raporlarını göstererek, "Bunların tek değeri vardır, atık kağıttır. Normal bir denetim raporunun içindekiler bile daha kapsamlıdır. Hiçbir şey yok içinde" diye konuştu. 

"Dündar ve Gül'ün serbest kalmasını istiyorum"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, MİT tırlarıyla ilgili tartışmalara değinerek, "Devlet hukukla yaşar. Devlet hukuk dışına çıkmışsa o devletin adı zorba devlet olur" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, gazetecilerin sorunlarıyla ilgili tek satırın gündeme gelmediğini söyledi.

"Türk medyası özgürlük için çölde su diye kalmış gibidir. Bu bütçede medyayı özgürleştirmek için tek satır yok" ifadesini kullanan Özkan, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün serbest kalmasını istiyorum. Çünkü yaptıkları suç değil. Sizi, adalet, özgürlük ve barış için mücadele etmeye, denetim yapmaya, her kuruşun hesabını sormaya çağırıyorum sizi" diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, basın özgürlüğü ibresinin hep baş aşağı gittiğini, bu konuda ivedi olarak bir şeyler yapılması gerektiğini belirtti.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, cami projelerinde, cephe mimarisinin yöresel özelliklerden istifade edilerek yapılması gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, MİT'in bir partinin arka bahçesi gibi olduğunu öne sürdü.

Ankara ve Suruç'taki terör saldırılarını hatırlatan Çam, "Bizim MİT ne yapar?" diye sordu. 

Diyanet İşleri Başkanlığının bütün vatandaşlara karşı adil ve eşit olması gerektiğini belirten Çam, "Sadece bir inanca, sadece bir mezhebe hizmet etmesinden, o mezhebin insanlarının rahatsız olması gerekir" diye konuştu.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının geçen yıl 40 milyon lira olan bütçesinin bu yıl enflasyon oranının da altında artırılarak, 42,5 milyon liraya yükseltildiğine dikkati çekti. Bunun yetersiz olduğunu aktaran Öztürk, "Türkiye'ye dünyadaki büyük çaplı sermayedarların yatırım yapması için ön ayak olması gereken kurumun çok daha aktif olması gerekir" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Türkiye'de uluslararası bir İslam üniversitesi kurulması ve buna Diyanet İşleri Başkanlığının öncülük etmesi gerektiğini kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)