BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBütçe kesintilerine iptal----

Bütçe kesintilerine iptal

Bütçe kesintilerine iptal
06 Nisan 2013 - 10:15 www.finansgundem.com

portekiz Anayasa Mahkemesi bütçedeki bazı kesintileri iptal etti

Portekiz Anayasa Mahkemesi, yürürlükte olan 2013 yılı devlet bütçesinde yapılan bazı kesintilerin anayasaya aykırı olduğunu açıkladı.
Portekiz'de Haziran 2011'de yapılan seçimler sonrasında kurulan sağ koalisyon hükümetinin 2013 yılı devlet bütçesiyle ilgili itirazı değerlendiren Anayasa Mahkemesi, "kamu çalışanları ve emeklilerin ikramiyelerinin kaldırılması, işsizlere ve hastalara yapılan yardımlardaki kesintiler" gibi bazı maddelerin "eşitlik ilkesine aykırı" olduğu gerekçesiyle iptaline karar verdi.
Söz konusu kararın ardından koalisyon hükümetinin geleceği de tartışılmaya başlandı.
AB, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) kurtarma yardımı alan Başbakan Pedro Passos Coelho hükümeti, kamu açığını düşürmek için verdiği vaatleri değiştirmek ya da istifa edip ülkeyi erken seçime götürmek zorunda kalacak. Başbakan Coelho, Bakanlar Kurulu'nu saat 15.00'te (TSİ 17.00) olağanüstü toplantıya çağırdı.
Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Portas, Anayasa Mahkemesi'nin kararından önce yaptığı açıklamada, hükümetin yaptığı kesintileri savunarak, "Avrupa'da bizi Yunanistan'dan farklı görmeleri için Portekizliler çok fazla fedakarlık yaptı" demişti.
Anayasa Mahkemesi'nin yaptığı iptallerin bütçedeki yaklaşık 1 milyar 150 milyon avroluk tasarrufa denk geldiği belirtiliyor.
Portekiz'deki sağ hükümet, geçen 2 yıllık görev süresinde ekonomik krizle ilgili Meclis'e getirilen toplam 4 güvensizlik önergesinden kurtulmayı başarmış, 4 Nisan'da anamuhalefetteki Sosyalist Parti tarafından verilen güvensizlik önergesi de reddedilmişti.
Portekiz'de Anayasa Mahkemesi, 2012 yılında da, sadece memur ve emeklilerin maaşlarında yapılan kesintileri "eşitlik ilkesine aykırı ve ayrımcı" olarak değerlendirip, iptal kararı almıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)