BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBütçe 7 milyar lira fazla verdi----

Bütçe 7 milyar lira fazla verdi

Bütçe 7 milyar lira fazla verdi
16 Kasım 2015 - 11:43 www.finansgundem.com

Merkezi yönetim bütçesi ekim ayında 7,2 milyar TL fazla verdi. Ocak-Ekim döneminde ise 6,2 milyar lira bütçe açığı oluştu

Maliye Bakanlığı Ekim ayı bütçe gerçekleşmelerini açıkladı. Ocak-Ekimde bütçe açığı 6,2 milyar lira, faiz dışı fazla 41,2 milyar TL oldu.  

Merkezi yönetim bütçesi Ekim’de 7,2 milyar TL fazla verdi. Ekim ayında faiz dışı fazla 9,9 milyar TL oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan bütçe değerlendirmesinde ise şunlara dikkat çekildi:

“Siyasi belirsizlik, küresel ekonomideki zayıf seyir, finansal dalgalanma, jeopolitik gerginliğe rağmen bütçe performansı mali disiplinden taviz verilmediğini gösteriyor. Bu yıl genel kamu dengesinin açık vermeyecek olması mali disiplini daha da pekiştirdi, iç ve dış şoklara dayanıklılığı artırdı. Güçlü bütçe performansında öngörülenden daha yüksek gelir ve bütçe giderlerinin kontrol altında tutulması etkili oldu.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)