BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBusenaz Sürmeneli olimpiyat şampiyonu----

Busenaz Sürmeneli olimpiyat şampiyonu

Busenaz Sürmeneli olimpiyat şampiyonu
07 Ağustos 2021 - 09:46 www.finansgundem.com

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boksta kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, altın madalya kazandı. Sürmeneli, Türk boks tarihinde altın madalya kazanan ilk kadın boksör oldu

Kokugikan Arena'da Busenaz Sürmeneli, tarihi finalde Çinli sporcu Hong Gu'yla karşılaştı.

İlk rauntta tutuk olan Busenaz, beş hakemin sadece birinden tam puan alabildi. İkinci raunttun son 15 saniyesinde üst üste rakibine isabetli yumruklar atan Busenaz, bu sayede 5 hakemden de 10'ar puan alarak son raunda üstün girdi.

Son rauntta da üstün olan Busenaz Sürmeneli, maçı kazanarak altın madalyayı aldı ve tarihi bir başarı elde etti.

Maç sonrası duygu dolu anlar yaşayan milli sporcu göz yaşları içinde önce salondakileri selamladı sonra antrenörünün elini öptü.

"SÖZÜMÜ TUTTUM"
Busenaz şampiyonluğunu ilan ettikten sonra kameralara "Dede sana söz vermiştim. Sözümü tuttum." dedi.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da büyük bir heyecanla izledi. Kasapoğlu, maç sonunda sarıldığı milli sporcuyu tarih yazdığı için tebrik etti.

BUSENAZ SÜRMELİ KİMDİR?
25 Haziran 1998 Trabzon doğumlu Busenaz Sürmeneli, Türk sporunu boks branşında temsil etmektedir. Busenaz Sürmeneli, 2019 yılında Rusya’da düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonası’nda altın, Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Uluslararası Eli Boks Turnuvası’nda altın, Rusya’da düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

21 yaşındaki milli sporcumuz Rusya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda kariyerinde ilk büyükler dünya şampiyonluğuna ulaşarak, Türk spor tarihinde kendine ayrı bir parantez açmayı da başardı.

Buse Naz Çakıroğlu'ndan gümüş madalya

Busenaz Sürmeneli de finalde

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Taş08 Ağustos 2021 14:58

    Tüm dünya devletleri oldular eli kanlı.. Bir tek Türkiye kaldı dünyada deli kanlı (sca)

  • Ali Taş08 Ağustos 2021 14:55

    Hak yolundan çevrilmeyen... Zulümlere evrİlmmeyen... Mazluma sırtını dönmeyen.. Devler gelse devrilmeyen Ebed müddettir... TÜRK MİLLETİ (sağol Cengiz Abi)

  • Ali Taş08 Ağustos 2021 14:36

    Allah senin gibi kardeşlerimizin yolunu açıkeylesin gururumuz oldun

  • Ali Taş08 Ağustos 2021 14:16

    Vatadaşın vergisi ile siyaset yapan ve hatta fetö kuklalarını büyesine alan ip başkanı Meral Akşenere hakkımı helal etmyorum

  • Hüseyin07 Ağustos 2021 16:54

    O bir Trabzonlu bizi gururlandırdı

  • ZELİHA KARAKAŞLI07 Ağustos 2021 15:50

    resmen duygulandık tam bir İslam ve Türk Kültür Terbiyesi ile ailesi yetiştirmiş vefalı bir kızımız imiş ALLAH daha da yolunu açsın derim.

  • Bay Kus07 Ağustos 2021 15:48

    Tebrikler.basarilarinin devamını dilerim.

  • Alp07 Ağustos 2021 15:40

    Iste gercek spor ve sanat budur...ulkesini gammazlayan..satan..ve hor goren zubukler..size soyluyorum..siz sosyal medya fenomenleri siz ancak bagirsaklarimdaki hava gazisiniz.

  • Hale07 Ağustos 2021 14:27

    TEBRIKLER BUSE NAZ..YANGINA KÒRUKLE GIDEN SOSYALMEDYA SANATCI BOZUNTULARINA INAT BASARDIN..

  • Bir yorum08 Ağustos 2021 10:00

    Bu yumruklar  yumruğu en çok hak eden yalancıya ve yalandaşlarına  gelsin. :D  :D  :D  :D Hela olsun Sürmeneli hanım efendi.

  • Mucise Reis ;)07 Ağustos 2021 11:57

    Tebrikler sana. o el işaretin çok tanıdık geldi. Kadınlar arasında çok da popüler oluyor. Kadınlar Atasının yolunda, tek tek her kapıyı açarak, geriden gelenlere büyük destek sağlıyor. İlk olmak çok zordur. Harikasın. Eğer sen ilk olmasaydın, o yolları açmak, aşmak için ejerini boşa harcamasaydın altın madalyaları dizmiştin. ama merak etme, senin yolundan başarıya ulaşan her gençkızın, kadının aldığı madalyade ismin anılacak. başarıların, yeni başarıların kapısını araladı. Harikasın. Kadın gücünü ve dualarını hep yanında hissettin. Gücüne güç kattı. başardın. gurur duyduk. herşey yeni başlıyor. açtığın yol sakın kapanmasın, asıl mücadelen şimdi başlıyor. o yolu açık tut, senin peşinden gelecekler var.