BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBursa'da dev yangın 12 saat sonra kontrol altında----

Bursa'da dev yangın 12 saat sonra kontrol altında

Bursa'da dev yangın 12 saat sonra kontrol altında
27 Aralık 2015 - 20:21 www.finansgundem.com

Bursa'da iplik fabrikasında öğle saatlerinde çıkan yangın, 5 ilden 50 itfaiye ekibinin 12 saat süren yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alındı

Bursa'da öğle saatlerinde iplik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu yaklaşık 12 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdür Vekili Özcan Bayrak'ın verdiği bilgiye göre, Eskişehir, Yalova, Kocaeli ve İstanbul'dan destek veren ekiplerin de yardımıyla, yaklaşık 12 saattir müdahale edilen yangın, kontrol altına alındı.

Çalışmalara çevre illerden gelen itfaiye ekipleri, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı söndürme araçları ile personeli dahil 50'ye yakın ekibin katıldığı bildirildi.

Ayrıca büyük zarar gören fabrikada oluşabilecek çökmelere karşı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Nilüfer Arama Kurtarma ekipleri ile çok sayıda ambulans hazır bekletiliyor.

Söndürme çalışmalarının sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

YANGIN SABAH 11:00'DE BAŞLAMIŞTI

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 bin metrekare alana kurulu Işıksoy Tekstil Fabrikası'nda yangın sabah saat 11.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle başlamaştı.

Saatlerce kontrol altına alınmayan yangın fabrikanın diğer bölümlerine de yayılarak etkisini arttırdı. Yangına 20 civarında itfaiye aracı müdahale ediyor. Suyu biten araçlara, Belediye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri su takviyesi yapıyor.

BURSA SEMALARI SİYAH DUMANLA KAPLANDI

İtfaiye ekipleri, yangının ek binaya sıçramadan söndürülebilmesi için büyük mücadele veriyor. Buna karşın fabrikadan yükselen alevler gökyüzüne kadar ulaşıyor. Fabrikadan yükselen siyah duman Bursa semalarını kapladı. Yüksek kesimlere çıkan vatandaşlar yangını uzaktan izliyor.

İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları devam ederken fabrikaya gelen işletme sahipleri büyük üzüntü yaşadı. Çalışan işçiler de, fabrikadaki iplikleri forkliftlerle dışarıya çıkartmak için büyük çaba harcadı.



Öte yandan 2 işçi ile bir itfaiye erinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı yangında, içeride kimyasal maddelerin alev alması tehlikesine karşın vatandaşlar bölgenin dışına çıkartıldı. 112 sağlık ekiplerinin yanı sıra AFAD, AKUT, UMKE ve NAK ekipleri bölgede hazır bekletiliyor.

104. FABRİKA OLMUŞTU

Bu arada, Işıksoy Tekstil, geçen aylarda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açıklanan Bursa'nın en büyük 250 firması arasında 104. olmuştu.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)