BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBursa, İznik ve Antalya'da yangın ----

Bursa, İznik ve Antalya'da yangın

Bursa, İznik ve Antalya'da yangın
11 Ağustos 2018 - 15:20 www.finansgundem.com

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yangın çıktı. Alevler, Bademli Mahallesi'ndeki bazı villalara sıçradı. Öte yandan Vali İzzettin Küçük, yangının kontrol altına alındığını ve yangının başlamasında bir kasıt olmadığını açıkladı.

Bursa-Mudanya karayolu Çağrışan mevkisindeki çamlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki tüm ekipler ile helikopter, iş makineleri ve arazözler bölgeye sevk edildi. Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı da bölgeye gönderildi. Çevre illerden gelen destek ile birlikte yangına havadan 5 helikopterle müdahale edildi. Yoğun çabaların ardından Bursa Valisi İzzettin Küçük yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim yerlerini tehdit ederek bazı villalarda hasar oluşmasına neden oldu. Bursa-Mudanya karayolunun sağ tarafında başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılmıştı.

Çağrışan ve Bademli mahallelerinde bazı siteler tedbiren boşaltılırken, bazı villaların çatıları ve bahçeleri yangından zarar gördü. Öte yandan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerini bizzat koordine etti.

“BADEMLİ TARAFINDA BİRAZ SIKINTI VAR”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Aktaş, yaptığı açıklamada, yangında can kaybının bulunmamasının sevindirici bir durum olduğunu söyledi.

Yolun her iki tarafında da hem Göynüklü-Çağrışan hem de Bademli tarafında yangının seyrediyor olmasının tuhaf bir durum olduğunu belirten Aktaş, “Sebep sonuç ilişkisini konuşmaktan ziyade kimsenin burnunun bile kanamadığı, evinin barkının hasar görmediği bir ortamı temin etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aktaş, yangın söndürme çalışmalarına herkesin büyük bir gayret ve heyecanla katıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Şu an itibarıyla Göynüklü-Çağrışan tarafında olaya müdahale edildi tamamen. Ara ara yanmalar var. Bunlara da tamamen müdahale edilip sıfırlanmaya çalışılacak. Bademli tarafında biraz sıkıntı var. Burada emniyet şeridi oluşturularak mümkün olduğunca yerleşim yerlerine geçmemesi sağlanmaya çalışılıyor. Yol araç trafiğine kapatıldı. Takdir edersiniz ki su tankerlerinin ve diğer araçların rahat ulaşımıyla ilgili yapılmak zorundaydı. Herkese anlayışı için teşekkür ediyoruz.”


YANGIN VİLLALARA SIÇRADI

Mudanya’da Çağrışan ile Göynüklü mahallelerindeki orman yangını, rüzgarın etkisi ile yayıldı. Alevler, Bademli Mahallesi’ndeki bazı villalara sıçradı. Villaların çatılarının yandığı görüldü. Alevlere ekipler ve vatandaşlar müdahale ederken, diğer konutlarda oturanlar ise evlerini boşalttı.

 BAŞKAN TÜRKYILMAZ: YANGINI ŞÜPHELİ BULUYORUM

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yangını şüpheli bulduğunu söyledi. Başkan Türkyılmaz, “Yangını birkaç yerden başlaması nedeniyle şüpheli buluyorum. Benzer olayı biz 2015 yılında yaşamıştık. Burada rant için yangın çıkaranlar olursa onlara fırsat vermeyeceğim. Beklentileri tepetaklak olacak. Bunu bilsinler. Yangına ekiplerimizle müdahale ediyoruz” dedi.

VALİDEN ‘SABOTAJ DEĞİL’ AÇIKLAMASI GELDİ

Bursa Valisi İzzettin Küçük, yangın bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını ifade eden Vali Küçük, “Yangının değişik yerlerde olmasının nedeni rüzgardan yaşanan sıçramalar. 200-300 dönümlük bir alanda yangın var. Alevlere, 6 helikopter, 1 uçak  ve yüzlerce arazöz ile müdahale ediyoruz. Niye bu kadar araçla müdahale ediyoruz ? Çünkü, rüzgar şiddetli. Şu anda kontrol altına alındı. Birkaç saat içerisinde duruma hakim olacağız. En büyük yoğunluğu evlerin olduğu bölgelere verdik. Şu anda kişilere ait can kaybı ve mal kaybı yok. Çevre illerden yardım ekipleri geldi. Belediyemizin tüm araçları burada. Karayollarından ve DSİ´nin ekipleri burada. Yerleşim alanlarındaki vatandaşların can güvenliği için çalışıyorlar. Güvenlik ve jandarma ekiplerimiz burada. Çağrışan bölgesinde ağırlıklı çalışılıyoruz. Yangının birkaç yerde başlamasıyla ilgili söylentiler doğru değil. Rüzgarla ilgili sıçramalar var. Tamamen rüzgarla ilgili bir hadise  İlk değerlendirmelerimiz sabotaj değildir” dedi.

“KONTROL ALTINA ALINDI”

Valisi İzzettin Küçük, “Yol kenarında başlayan yangın kozalaklar ve rüzgarın da etkisiyle diğer bölgelere sıçradı. Bölgemizdeki ve çevre illerden gelen ekipler müdahale etti. 6 helikopter ve 1 uçak ise havadan müdahale etti. Sivil savunma ekiplerimiz bölgedeki evlerin boşaltılması için gerekli çalışmayı yaptı. Yangın şu an itibariye kontrol altına alındı” diye konuştu.

Can kaybının yaşanmadığı yangında 2 evin çatısının yandığını belirten Küçük, “Büyük geçmiş olsun. Yanan ağaçların yerine yenilerinin dikilmesi için hemen çalışma başlatacağız. Bize gelen ilk bilgiye göre yangın yol kenarında çıkmış. Daha sonra net bir bilgi paylaşacağız” şeklinde konuştu

İZNİK’TE TE ORMAN YANGIN ÇIKTI

Mudanya'nın ardından İznik’te orman yangını çıktı. Bugün saat 13.00 sıralarında kırsal Elbeyli Mahallesi Hesfetli mevkisinden yükselen dumanları gören mahalle sakinleri, itfaiyeye haber verdi. ihbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürülüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi. Havadan helikopter, karadan ise arazözlerle müdahale edilen yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarına destek verdiği çalışmaları Elbeyli’ye gelerek yerinde takip etti.

ANTALYA'DA DA YANGIN

Antalya'nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.Oymapınar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. 

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ile Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin 4 helikopter, 1 amfibik uçak, 25 arazöz ve 2 dozerle müdahale ettiği yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonunda kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekipler havadan ve karada soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangının ne kadar bir alana zarar verdiğinin belirlenmesi için inceleme yapılıyor.

Ormanlık alanda yangın

 

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rizeli gürcü12 Ağustos 2018 00:12

    Yapanlar Hangi partili sizce?

  • tarik11 Ağustos 2018 20:13

    Yunanistan daki ile benzer gibi sabotaj olabilir mi?

  • Fakiroğlu Fakir11 Ağustos 2018 17:18

    Yansın villalar cokta fifi :)

  • Cagla12 Ağustos 2018 00:19

    Sen ne biçim bir yaratıksın öyle. Senın gibiler yakıyor ormanı senın gibiler hayvana coluk cocuga tecavüz ediyor. Allah senın belanı versin

  • Kadir yildirim11 Ağustos 2018 17:01

    Once Yunan. Da sonra Türkiye de... İlginç. ..

  • doğru11 Ağustos 2018 16:49

    insanlar hergün piknik yapıyor üreten değil yatan toplum olduk ,mangal yakılıyor sigara yakılıyor dikkat EDİLMESSE BUNLAR ORMAN YANGININA SEBEB OLUYOR...

  • bir yorum11 Ağustos 2018 15:46

    Fetöcü hainlerde olabilir.Yahu içimizde ne kadar düşman besleniyormuş.Bunların hepsini temizlemek şart oldu. Bazı azgın fetöcüleri işlerine iade ediliyormuş.Bunda nahoş bir durum var.Araştırılması lazım.

  • Rizeli gürcü12 Ağustos 2018 00:12

    Bence şöyle yapalım. seni de bulunduğun işten çıkarsinlar ve o feticu dediğin dayılarla birlikte tarafsiz bir yazılı sınava alsınlar. Bakalım hanginiz kazanacak. Bence güzel bir test olur.

  • bir yorum11 Ağustos 2018 15:43

    Pkk lılar veya yandaşları bunu yapmış olabilir.Türkiyeye her türlü zararı vermek için böyle şeyler yapabilecek yaratıklar bunlar.