BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBurkina Faso'da otele bombalı saldırı----

Burkina Faso'da otele bombalı saldırı

Burkina Faso'da otele bombalı saldırı
16 Ocak 2016 - 01:04 www.finansgundem.com

Burkina Faso'da bir otele bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. El Kaide'ye bağlı İslami Mağrib'in üstlendiği saldırıda en az 20 kişi öldü

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'daki Splendid Oteli'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi ve en az 20 kişi öldü.

Korkunç saldırıyı El Kaide'ye bağlı İslami Mağrib grubu üstlendi...

Görgü tanıkları, daha çok Birleşmiş Milletler personeli ve yabancılar tarafından tercih edilen Splendid Otel'in hemen dışında bomba yüklü iki aracın infilak ettiğini, maskeli 3-4 kişinin otele girdiğini söyledi.  



Güvenlik güçleriyle saldırganlar arasında çatışma çıktığı belirtildi.   Bölgede bulunanlar, silah seslerinin duyulduğunu ve otel önündeki bir aracın yandığını kaydetti.  Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken görgü tanıkları en az 20 kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini bildiriyor. Dört katlı otel, uluslararası havaalanı yakınlarında yer alıyor.

Saldırının ardından bazı kişiler rehin alındı iddiası

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından otelin önünde yüzü maskeli silahlı kişilerin ateş açarak oteli bastığını ve bazı kişileri rehin aldığını ileri sürdü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)