BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBurhan Kuzu'dan başkanlık bombaları!----

Burhan Kuzu'dan başkanlık bombaları!

Burhan Kuzu'dan başkanlık bombaları!
21 Eylül 2015 - 15:34 www.finansgundem.com

Başkanlık sistemini savunan AK Parti'li Burhan Kuzu "Türkiye bu rezil ortama gelmesin diye başkanlık Türkiye'de savunuluyor" dedi

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Burhan Kuzu, Ak Parti'nin Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan "26. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı"nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hararetle başkanlık sistemini savunan Kuzu "Türkiye bu rezil ortama gelmesin diye başkanlık Türkiye'de savunuluyor. Biz görmeyiz ama bundan sonraki nesiller bu modele geçmeden Türkiye'yi kurtaramaz. Türkiye, koalisyonla hiçbir yere varamaz. Kokuşmuş İngiliz sistemi, parlamenter model hiçbir yere gidemez" dedi.

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulamadığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasadaki yetkisini kullanarak seçim kararı aldığını anımsatan Kuzu, 7 Haziran'dan bugüne geçen üç ayda Türkiye'nin hak etmediği bir tabloyla karşı karşıya kalındığını bildirdi.

"Hükümetin kurulamaması bir ülke açısından ciddi bir sıkıntı. Millete '1 Kasım'da kararımızı bir kez daha gözden geçirelim' şeklinde bir imkan verilmiş oldu. İnşallah kasımdan itibaren ülkeye istikrarın geleceğini düşünüyoruz" diyen Kuzu, tek başına hükümet kurmaya en yakın partinin AK Parti olduğunu ifade etti.

Koalisyonlardan Türkiye'nin bir fayda görmediğine işaret eden Kuzu, 1 Kasım'dan itibaren ülkeye hizmete devam etmek istediklerini söyledi.

"550 MİLLETVEKİLİ DEMEDİ, O ANLAMDA DEĞİL"

Bir basın mensubunun "Dün Sayın Cumhurbaşkanı '550 milletvekili' dedi" sözleri üzerine Kuzu, şöyle dedi:

"550 milletvekili demedi, o anlamda değil. Sayın Cumhurbaşkanı'nın her dediği lafı basının bir bölümü maalesef farklı algılıyor. 550 milletvekili, 'her partiden kaliteli, memleket meselesine duyarlı, hakikaten memleketin çilesini çekmiş insanlar gelsin' anlamında söyledi. '550 milletvekilini bir parti alsın' anlamında söylemedi. Bunu da çarpıtmamak lazım."

"BAŞKANLIK MODELİ HER ZAMAN GÜNDEMDE OLMALI"

AK Parti'nin seçim beyannamesinde Çözüm Süreci, yeni anayasa ve başkanlık başlıklarının nasıl yer alacağının merakla beklendiğinin belirtilmesi üzerine de Kuzu, beyannameyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kuzu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Benim gönlümden geçen, başkanlık modeli her zaman olmalı. Zaten Türkiye bu rezil ortama gelmesin diye başkanlık Türkiye'de savunuluyor. 40 yıldır emeğimi verdim ben bu işe. Ölene kadar savunurum bunu. Biz görmeyiz ama bundan sonraki nesiller bu modele geçmeden Türkiye'yi kurtaramaz, açık söylüyorum. Türkiye, koalisyonla hiçbir yere varamaz. Kokuşmuş İngiliz sistemi, parlamenter model hiçbir yere gidemez. Bunu yüz bin kere söyledim, bir daha söylüyorum. Zaten bugünlere gelmeyelim diye o model savunuluyor. Bu seçimde öyle bir imkan doğar mı doğmaz mı ben onu bilemem. Seçim beyannamesinde alır mı almaz mı, bilemem. Ben o konuda yetkili de değilim. Ama benim gönlümden geçen her zaman bu model gündemde olmalı, savunulmalı ve getirilmeli."

1 Kasım seçiminden sonra AK Parti'nin tek başına hükümeti kuracağını düşündüğünü aktaran Kuzu, "Eldeki veriler bunu gösteriyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)