BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBurhan Kuzu, Kılıçdaroğlu’na tazminat ödeyecek----

Burhan Kuzu, Kılıçdaroğlu’na tazminat ödeyecek

Burhan Kuzu, Kılıçdaroğlu’na tazminat ödeyecek
27 Aralık 2018 - 19:47 www.finansgundem.com

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Fethullah Gülen'i yan yana gösteren “montaj” fotoğrafı Twitter hesabından paylaşan AK Partili Burhan Kuzu'yu 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

AK Parti eski milletvekili Burhan Kuzu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu yan yana gösteren 'montaj' fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştığı gerekçesiyle hakkında açılan davada, Kılıçdaroğlu'na 20 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, 17 Temmuz 2017'de sosyal medya hesabından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu yan yana gösteren fotoğrafları yayınladığı gerekçesiyle, Burhan Kuzu aleyhinde 30 bin liralık tazminat davası açtı. Davanın karar duruşması, bugün Ankara 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ile Kuzu'nun avukatı Erkin Halilhan katıldı.

'BİLİNÇLİ YALAN VE İFTİRA SÖZ KONUSU'

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik, "Her ne kadar siyasetçilerin eleştiriye açık olması gerektiği AİHM ve yüksek yargı kararları ile belirtilmişse de davalı tarafından müvekkilime yönelik bilinçli şekilde yalan ve iftira söz konusudur. Davalı yayınladığı fotoğrafların montaj olduğunu kabul etmiş ve tepkiler üzerine sosyal medya hesabından kaldırmıştır. Davanın kabulünü ve davalının cezalandırılmasını talep ederiz" dedi. Kuzu'nun avukatı Halilhan ise daha önceki savunmalarını tekrar ettiklerini ve davanın reddine karar verilmesini talep etti. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, Burhan Kuzu'yu, Kılıçdaroğlu'na 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g 27 Aralık 2018 21:49

    Fetullah Gülen'in hangi parti başkanları ile ve hangi siyasetçilerle birlikte çekilmiş gerçek fotoğrafı varsa kamuoyuna açıklanmalı/gösterilmeli GÖZLERİMİZ GERÇEK FOTOĞRAFLARI GÖRÜP GERÇEĞİ BİLMELİ/HATIRLAMALI Yalan/düzmece/aldatmaca/montaj kandırmaca fotoğraflarla kamuoyu kandırılmamalı HANGİ SİYASETÇİLER ONU ZİYARETE GİTTİ ? HANGİ SİYASETÇİLER ONUNLA BİRLİKTE AÇILIŞ YAPTI HANGİ SİYASETÇİLER ONUN VAKIFLARININ BAĞIŞ TOPLAMASI İÇİN ÇAĞRI YAPTI ? VİDEOLARI VARSA SEÇİMLER ÖNCESİNDE YAYINLANMALI Kİ GÖRENLER HATIRLASIN GÖRMEYENLER GÖRÜP BİLSİN

  • Laz27 Aralık 2018 20:22

    Yanlış olmasın akp ole şeyler yapmaz