BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBurgan Bank kârını açıkladı----

Burgan Bank kârını açıkladı

Burgan Bank kârını açıkladı
13 Ağustos 2015 - 23:10 www.finansgundem.com

Burgan Bank 2015’in ilk altı ayındaki konsolide net kârını 30.6 milyon TL olarak açıkladı

Burgan Bank 2015’in 6 aylık konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Bankanın net kârı 2014’ün aynı dönemine göre 36.7 milyon TL artış göstererek, 30.6 milyon TL oldu. 

2015 yılının ilk yarısında Burgan Bank’ın aktif büyüklüğü, geçen yılın aynı dönemine göre yıllık %44 artışla 10.4 milyar TL’ye, nakdi kredileri %55 artarak 8.6 milyar TL’ye, toplam mevduatı %60 artış ile 5.5 milyar TL’ye yükseldi.

Burgan Bank’ın özkaynakları %66 artışla 986 milyon TL’ye yükselirken, katkı sermaye dâhil özkaynakları 1.4 milyar TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı konsolide bazda %15.06 olurken, solo bazda %16.30 olarak gerçekleşti.

2015 ilk altı aylık sonuçlarını değerlendiren Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç; “Burgan Bank olarak, belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmak ve tüm paydaşlarımıza katma değer sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürerek 2014 yılı ve 2015 ilk çeyrekte olduğu gibi bu yılın ilk yarısında da sektörün üzerinde büyümeyi başardık.”

“2015 yılı ilk yarı kârımız 30.6 milyon TL”
Murat Dinç sözlerini şöyle sürdürdü: “Burgan Bank olarak ilk altı aylık kârlılığımızı, 30.6 milyon TL’ye ulaştırarak tamamladık.  Aktif büyüklüğümüzü 10.4 milyar TL’ye ve toplam mevduatımızı ise 5.5 milyar TL’ye yükselttik. Kurumsal ve Ticari Bankacılık konusunda çok yetkin ve deneyimli olan Bankamız’ın, nakdi kredilerdeki büyümesini geçen yılın aynı dönemine göre %55 oranında artırarak 8.6 milyar TL’ye çıkardık”

“Bu başarılı rakamların yanı sıra, Bankamız’ın stratejileri doğrultusunda fonlama kaynaklarımızı çeşitlendirmeye devam ederek banka tarihindeki ilk sendikasyon kredisini aldık. Yurt dışı piyasalarının hem Türkiye ekonomisine, hem de Burgan Bank’a güveninin göstergesi anlamını taşıyan 124 milyon dolar tutarındaki Sendikasyon kredisini, 6 ülkeden 12 bankanın katılımıyla imzaladık. 2015 yılının ikinci yarısında da fon kaynaklarını çeşitlendirerek ve Perakende Bankacılık alanında, özellikle KOBİ’lere hitap eden ürünler geliştirerek Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanında büyük proje finansmanları yaparak istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz.”

Hedefimiz; müşterilerimizin üç bankasından biri olmak… 
Bankanın müşteri odaklı yaklaşımına vurgu yapan Murat Dinç, “Burgan Bank olarak bankacılık anlayışımızın odağında her zaman müşterilerimiz var. Öyle ki; müşterilerimizin ihtiyaçlarına en doğru, akılcı ve yenilikçi çözümler sunmak, her bir Burgan Bank çalışanının iş listesinin ilk sırasında yer alır. Bu ilkemiz doğrultusunda hedefimiz müşterilerimizin ilk 3 bankasından biri olmak, 2014 yılından bu yana istikrarlı ve kârlı bir şekilde sağladığımız büyümemizi sürdürmektir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)