BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBuradan mezun olan işsiz kalmıyor----

Buradan mezun olan işsiz kalmıyor

Buradan mezun olan işsiz kalmıyor
05 Mart 2013 - 12:25 www.finansgundem.com

Bu üniversite mezunlarına yüzde 100 istihdam sağlama başarısıyla dikkat çekiyor. Mezunlar hangi alanda işe giriyorlar?

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu'nun ''İstihdam Garantili Uçak Bakım Onarım Teknisyeni Yetiştirme'' kursunu tamamlayan 24 kursiyerin Türk Hava Yolları Teknik AŞ teşekkülü olan Habom AŞ'de işbaşı yaptığını bildirdi.
Ban, İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu, Türk Hava Yolları Teknik AŞ ve Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü arasında geçen yıl imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen kursa katılan kursiyerlerin 4 ay teorik, 1 ay da uygulamalı eğitim aldıklarını anlattı.
Eğitim sonrasında kursiyerlerin 21'inin uçak bakım onarım teknisyeni olarak, 3'ünün de işçi statüsüyle Habom AŞ bünyesinde işe başladıklarını ifade eden Ban, ''Havacılıktaki eleman ihtiyacını biz karşılayacağız'' dedi.
Boeing firmasının yaptırdığı bir araştırmaya göre dünyada yaklaşık 5 bin kabin memuru açığının bulunduğunu belirten Ban, ''Araştırmaya göre, 2030 yılına kadar dünyada 600 bin kabin memuru, 600 bin uçak bakım onarım teknisyeni ve 400 bine yakın da pilota ihtiyaç duyulacak. Bu açığı hem üniversitemiz mezunları hem de öğretim üyelerimiz tarafından verilen kurs programlarında eğitim gören kursiyerlerimiz kapatacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın'' diye konuştu.
Havacılık ve uzayla ilgili kalifiye personel yetiştirmek için çok yoğun çalıştıklarını dile getiren Ban, ''Hem öğrencilerimize hem de üniversitemiz bünyesinde oluşturduğumuz kurslara katılan kursiyerlere dünya standartlarında uluslararası bir eğitim veriyoruz. Birkaç yıl sonra havada doktor pilotları da görmeye başlayacaksınız'' diye konuştu.
''Havacılık geleceğin mesleği''
24 kursiyerin başarı göstererek Türk Hava Yolları Teknik AŞ teşekkülü Habom AŞ'de işe girmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Ban, ''Kursiyerlerimize 4 ay teorik, 1 ay uygulamalı eğitim verdik. Bu eğitim sonucunda başarılı olanların hepsine sertifikalarını takdim ettik'' dedi.
Ortaokul ve liselerin müfredatlarına havacılıkla ilgili derslerin konulmasını isteyen Ban, ''Böylece yeni nesillere havacılık sevgisinin aşılanacağına inanıyorum'' diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)