BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Bunu yapmalarının 2 sebei var"----

"Bunu yapmalarının 2 sebei var"

Bunu yapmalarının 2 sebei var
10 Ocak 2014 - 00:17 www.finansgundem.com

​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, katıldığı bir TV programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 24 Özel programında 24 Ankara Haber Müdürü Melik Yiğitel'in konuğu oldu

İşte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından bazı satır başları:

TÜRKİYE NE ZAMAN HEDEFLERİNİ İLERİYE KOYSA...
Türkiye'nin 1950'den bu yanaki 64 yıllık çok partili siyasi hayatı herhande dünyada hiç bir ülkede görülmemiş kadar çok iniş ve çıkışların olduğu fevkalade zengin bir birikimin ve zengin bir malzemenin olduğu çok partili bir siyasi hayatımız var.

Malesef 1950'den bu yana şöyle geriye doğru baktığımız zaman Türkiye ne zaman ileriye doğru bir atak yapsa, ne zaman kendi kaynaklarını bir araya getirip hedeflerini ileriye doğru koysa, Türkiye'nin ayağına çelme takmak isteyen bir takım çevreler -içeriden veya dışarıdan- olmuştur.

1960, 1980 İHTİHALLERİ VE 28 ŞUBAT'TA DA AYNISI OLDU
1950 -1960 arasında Türkiye büyük bir gelişme sağlamışken 1960 ihtilali ile önü kesilir. O zamanki tüm devletler sanayileşmeye giderken Türkiye -tabiri caizse- yaya bırakıldı. Aynı şekilde 1980 ihtilali ve 1990'da 28 Şubatla önü kesilir.. Dolayısıyla Türkiye'de insanlar ileriye doğru atılma idealinde ne zaman ilerlerlerse bunu istemeyenler de Türkiye'nin önüne takoz koyar.

BUNU 2 SEBEPLE YAPIYORLAR
Bunu da 2 sebeple yaparlar. Türkiye'nin hızını kesmek ve Türkiye'yi problemler arasında boğuşturmak ve daha da önemlisi Türkiye gibi büyük potansiyeli olan bir ülkenin dışarıya açılması, kendi ayakları üzerinde durmasını engelleyerek içe kapatmak. İlerici-gerici, sağcı-solcu, dindar-laik, alevi-sünni, Türk-Kürt... Bulabildikleri bütün ayrışma noktalarını kaşırlar ve Türkiye'yi içeriye kapatırlar. Şimdi de cemaat-siyaset kavgası üzerinden Türkiye'yi kendi içine kapatmak istiyorlar. Dolayısıyla bu büyük resmi görmek lazımdır.

YILLAR ÖNCESİNDEN TAHMİN EDİYORDUK
Bu son süreçle ilgili çok farklı niyetler içersinde olanlar var. Biz bunu yıllar öncesinden ürkerek tahmin ediyorduk. Türkiye 2014'te önemli bir Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyor. Bu seçim sadece kimin cumhurbaşkanı seçileceği ile ilgili değildir. Bu seçimle Türkiye bir sistem değişikliğine gidiyor! İlk kez Cumhurbaşkanı'nı kapalı kapılar ardından bir takım elitler seçmiyor. Millet, doğrudan oylarıyla seçiyor.

ASKERİ VESAYETİN PALET ŞAKIRTILARI VAR AMA DİĞER VESAYETLERİN SESİ ÇIKMIYOR
Süreçte kimin rol aldığından çok ne yapılmak istendiği önemli. Evet Türkiye'de en bilinen vesayet askeri vesayet çünkü adamın üzerinde üniforması var. Tankının palet şakırtılarını duyuyorsunuz ama başka vesayetlerin sesleri çıkmıyor. Mesela ekonomiyi vesayet üzerinden düzenlemek isteyenlerin, yargı oligarşisi dediğimiz kesimlerin sesi çıkmıyor. Bu yeni de değil. Bakın geçmişe 367 meselesini, parlementoda Cumhurbaşkanı'nın seçtirilemediği süreci hatırlayın. Orada da yargı oligarşisi ortaya çıkmadı mı? 28 Şubat döneminde dönemin anlı şanlı(!) yargı mensupları ortaya çıkıp halkın oyuyla seçilmiş kişileri iktidardan indirmek istemediler mi? Ya da 2008'de AK Parti'ye açılan kapatma davası.. Üyelerden biri farklı oy verse Türkiye'de halkın yarısının oyunu almış bir parti iktidardan indirilmiş olacaktı.

CEMAAT - SİYASET PROBLEMİ İLK KEZ GÖRDÜĞÜMÜZ BİR ŞEY DEĞİL!
Topyekün bir camianın tüm fertlerinin suçlanmasını doğru bulmuyorum. Ancak Türkiye'deki büyük resmi görmezsek bir sonuç elde edemeyiz. Günlük politik tartışmalarla günümüzü geçirmiş oluruz. Biz nasıl ki yargı bürokrasisini Türkiye'de ilk kez görmüyorsak cemaatlerle siyaset arasındaki problemle de ilk kez karşılaşmıyoruz.

CEMAATLERİN GÖREVİ İNSANLARI MANEVİ BAKIMDAN OLGUNLAŞTIRMAKTIR
Cemaat ve AK Parti aynı kulvarda yarışan iki rakip değildir. Bunu görmek lazım. AK Parti 75 milyona kapıları açık olan bir siyasi partidir. Dolayısıyla sadece herhangi bir cemaate değil ülkenin tamamına hitap ederiz. Bu cemaat dini bir cemaat ise o cemaatin temel hedefi masiva'dan (dünya işleri) insanların ilgisini azaltarak Allah'a yöneltmektir. Yani insanların manevi oldukluklarını sağlamaktır.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M.GUR13 Ocak 2014 18:44

    DÜN SÖYLEDİKLERİNİZLE BUGÜN SÖYLEDİKLERİNİZ ARASINDA BİR ÇELİŞME VARDIR UNUTMAYIN BU DÜNYA GELİP GEÇİÇİDİR BİRDE YARIN AHİTETTE HESAP GÜNÜ VARDIR VE BU HESAP GÜNÜ ÇOK ZORDUR DÜNYADAKİ HESAPLARDAN KAÇILABİLİR AMA HİRETTEKİ HESAPTAN KİMSE KAÇAMAZ BUNU BİLİYORSUNUZ.

  • M.GUR13 Ocak 2014 18:42

    SAYIN KURTULMUŞ SİZ DAHA DÜNE KADAR DEMİYORMUYDUNUZ DÜN EŞEĞE BİNEMEYENLER BUGÜN MERCEDESLERE BİNİYOR DİYE SÖYLEYEN SİZ DEĞİLMİYDİNİZ BU SÖZÜNÜZ BİRİLERİNE VERİLENLERİ BELİRTMİYORMU BU GÜN DOKSAN DERECE DÖNÜŞÜNÜZ NEDEN KENDİNİZLE ÇELİŞİYORSUNUZ.

  • rein10 Ocak 2014 01:37

    100 yıl olmadı cumhuriyetin miyadı türk milleti bu işi beceremiyor neden mi yıllarca padişahlık rejimine uygun kültür düzeyinde alışmış tek kişinin güdümünde yönetime tüm sebep budur gelişememekte yolsuzlukta başarısızlıkta

  • Kemal10 Ocak 2014 01:05

    Ya bu FETO denen adamı kim bu kadar efsaneleştirdi? İçi boş ama gizem amblalajıyla insanlara sunulan böyle birinin turkiyenin siyasal gundemini ekonomik piyasalarını belirlemesi kabul edilemez bir durum.

  • ZWI10 Ocak 2014 00:43

    İslam adı altında ZWISM yaşanmasın! Herkes dilediğini kalbini delikanlıca yaşasın; başka laf ve beklenti yok vatandaştan...

  • selim10 Ocak 2014 00:41

    Akp deki akli basinda Nadir kisilerden biri ...