BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBundesbank: Resesyonist korkular geriledi ----

Bundesbank: Resesyonist korkular geriledi

Bundesbank: Resesyonist korkular geriledi
20 Şubat 2023 - 14:30 www.finansgundem.com

Bundesbank yayınladığı aylık ekonomi raporunda, yeni yıl ile birlikte girişimcilerin ve tüketicilerin ekonomiye güveninin hafif şekilde parladığını, resesyonist korkuların gerilediğini bildirdi.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), manşet enflasyonun tepe noktasını geçtiği ortamda Almanya'nın ekonomik görünümün biraz daha parlak olduğunu bildirdi.

Bundesbank yayınladığı aylık ekonomi raporunda "Kısa vadeli görünüm sadece birkaç ay öncesine göre daha olumlu. Yeni yıl ile birlikte girişimciler ve tüketicilerin ekonomiye güveni hafif şekilde parladı, resesyonist korkular bir miktar geriledi" ifadelerine yer verdi.

Raporda, ücretlerin şu anda hızlı bir şekilde artmakta olduğunu ve bunun genel olarak dezenflasyon sürecini yavaşlatkacak ikinci bir enflasyonist baskı dalgasına neden olabileceğini ifade eden Bundesbank, "Ücretlerde hızlı büyüme enflasyonun Euro Bölgesi'nde uzun bir süre yüzde 2 hedefinin üzerinde kalmaya devam etmesine yardım eder" dedi.

Almanya bu yıl resesyona girmeyebilir

 

Almanya'da enflasyon 8,7'ye yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)