BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBundesbank Başkanı'ndan "düşük faiz" uyarısı----

Bundesbank Başkanı'ndan "düşük faiz" uyarısı

Bundesbank Başkanı'ndan düşük faiz uyarısı
31 Aralık 2020 - 14:23 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Bankası Başkanı, korona salgınında ekonomilerini desteklemek için kamu borcunu artırmak zorunda kalan Euro Bölgesi’ndeki hükümetleri, ECB'nin faizleri sonsuza kadar düşük tutmasını beklememeleri konusunda uyardı

Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi de olan Jens Weidmann, Almanya’nın etkili gazetelerinden Rheinische Post’a verdiği röportajda, ECB’nin, fiyat istikrarını sağlama görevi daha yüksek faizleri gerektirmesi durumunda kamu borçlanma maliyetlerini dikkate almayacağını söyledi.

Weidmann, "(Euro Bölgesi’ndeki) Hükümetlerin bir faiz artırımına hazırlanmaları ve borç yüklerini kolaylıkla taşıyacaklarını sanmamaları kendi çıkarlarına olur." ifadesini kullandı.

Düşük faizler Kovid-19 krizinde şirketleri destekledi
Bu arada, ECB, 10 Aralık’ta, piyasa beklentileri doğrultusunda politika faizini sıfır, mevduat faizini yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizi de yüzde 0,25'te sabit tutarken, Pandemi Acil Varlık Alım Programı'nın (PEPP) toplam büyüklüğünü 500 milyar euro artırarak 1,85 trilyon euroya yükseltmişti.

ECB, faiz oranlarını, enflasyon görünümü yüzde 2 hedefine yeterince yaklaşana kadar düşük kalacağı mesajı da vererek, döviz kuruna ilişkin gelişmelerinin yakından izleneceğini vurgulamıştı.

ECB’nin Faiz oranlarını çok düşük seviyede tutmasının, kamunun, hane halkının ve şirketlerin çok düşük maliyetle borçlanabilmesinin yolunu açtığı ve Euro Bölgesi ekonomilerine Kovid-19 krizinde yardımcı olduğu değerlendiriliyor.

Kovid-19 krizinde hükümetlerin teşvikler için borçlanması kamu borcunun GSYH'ye oranını artırırken, 2020’de Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomileri olan Almanya’da bu oranın yaklaşık yüzde 74, Fransa'da yüzde 116 ve İtalya'da yüzde 160 olması bekleniyor.

TCMB: İşsizlikte toparlanma sekteye uğrayabilir

Piyasalar 2021'e nasıl başlayacak?

Piyasalarda gün ortası 31/12/2020

BİST 100 endeksi 2020'ye zirvede veda eder mi?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)