BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBundesbank, Almanya'dan umutlu----

Bundesbank, Almanya'dan umutlu

Bundesbank, Almanya'dan umutlu
19 Şubat 2013 - 08:02 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Bankası, Alman ekonomisinin resesyonu önleyerek 2013'ün ilk çeyreğinde yeniden büyümeye dönmesini bekliyor

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın resesyonu önleyeceğini söyleyen Almanya Merkez Bankası Bundesbank, ülkenin 2013'ün ilk çeyreğinde artı büyüme kaydedeceğini tahmin ediyor.
Bundesbank'ın Şubat ayına ait aylık raporu, Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisindeki aktivitelerin 2013'ün geri kalanında kademeli bir şekilde toparlanacağını öngörüyor.
Ekonomik büyümenin 2012'nin son çeyreğindeki yüzde 0.6'lık düşüşünün ardından, 2013'ün ilk çeyreğinde de daralması hâlinde bu teknik resesyona işaret edecek. Ancak Bundesbank, "mevcut şartlarda, yılın ilk yarısında artı ekoomik büyüme beklenebileceğini" söyledi.
Almanya Merkez Bankası, dış ekonomik ortamın talepte keskin bir sıçramayı tetiklemese de yılın geri kalanında ekonomide kademeli bir toparlanma bekliyor.
Alman ekonomisinin Euro Bölgesi'nin geri kalanından daha iyi bir tablo çizmesine rağmen, Avrupa'nın toparlanmasına ilişkin endişeler son çeyrekte Almanya'yı da vurdu.
Almanya'da tüketicilerin alım gücü ve sanayi sektörü, bölgedeki toparlanma için kilit rolde görülüyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)