BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBundesbank: Alman ekonomisinde toparlanma yavaşlayabilir----

Bundesbank: Alman ekonomisinde toparlanma yavaşlayabilir

Bundesbank: Alman ekonomisinde toparlanma yavaşlayabilir
21 Eylül 2020 - 14:49 www.finansgundem.com

Bundesbank, Alman ekonomisinde yılın geri kalanında toparlanmanın yeni siparişlerin yavaşlaması ve hizmet sektörünün Kovid-19 salgınının yayılmasını önleme kısıtlamalarından etkilenmesi nedeniyle ivme kaybedebileceğini belirtti.

Almanya Merkez Bankası'nın ekonomiye yönelik eylül ayı raporunda, Alman ekonomisinin, Kovid-19 salgınının neden olduğu keskin düşüşten sonra yavaş yavaş toparlandığı kaydedildi. 

Raporda, "Yılın geri kalanında ekonomide toparlanma ivme kaybederek devam edebilir." denildi.

Alman sanayi şirketlerinin geleceğe iyimser baktıkları belirtilen raporda, "Ancak ihracata ilişkin beklentiler hala temkinli kalıyor ve sipariş alımı son zamanlarda gözle görülür şekilde ivme kaybetti." ifadeleri kullanıldı.   

Raporda, Kovid-19 salgını nedeniyle getirilen ekonomik ve sosyal yaşam üzerindeki kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesinin ekonominin mayıstan itibaren güçlü bir şekilde toparlanmasını sağladığı, yine de hem sanayi hem de hizmet sektörünün kriz öncesi seviyenin oldukça altında kaldığı vurgulandı.

Alman ekonomisi, Kovid-19 salgınının hanehalkı tüketimi, ihracatı ve yatırımları olumsuz etkilemesiyle bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 9,7 daralmıştı.

Hükümet, nisanda açıkladığı bu yıla ilişkin GSYH'deki 6,3'lük daralma tahminini 1 Eylül'de yüzde 5,8'e revize etmiş, gelecek yıla ilişkin büyüme tahminini ise yüzde 5,2'den yüzde 4,4'e düşürmüştü.

MB, TLSwap alım ihalesinde 1.56 milyar USD teklif

MB ihalesine 34 milyar 150 milyon TL teklif geldi

JPMorgan Merkez'den GLP faizinde yükseliş bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)