BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBulut şirketleri yeni yatırım dalgasıyla yükselişte----

Bulut şirketleri yeni yatırım dalgasıyla yükselişte

Bulut şirketleri yeni yatırım dalgasıyla yükselişte
28 Eylül 2020 - 16:06 www.finansgundem.com

Bulut startup’ları pandeminin körüklediği yatırım dalgasıyla birlikte yükselişe geçti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bulut şirketleri korona virüs pandemisinde yeni yatırımlar ve müşteri hesapları çekmeyi başardı. Bu süreçte birçok şirket bulut teknolojileriyle ilgili projelerini hızlandırdı ve bu yarışa dahil olmak için çaba gösterdi.

Başvuru güvenliği, bilgisayar networkingi ve depolaması ve kurum veri tabanları konusunda çalışan startup’lar kazananlar arasında oldu.

Bulut şirketlerinin dünya çapındaki fon anlaşmaları, ikinci çeyrekte son üç yılın en yüksek seviyesi olan %97’ye ulaştı. Bu rakam 2019 yılının aynı döneminde %76 seviyesindeydi. Yatırımcılar startup anlaşmalarına Nisan ve Haziran aylarında neredeyse 3 milyar dolar yatırım yaptı.

New York merkezli büyüme özsermaye şirketi Stripes’ın kurucusu Ken Fox, “birçok büyük şirket uzun vadede bulut sistemlerine geçmek ve geleceğe yönelik yatırım yapmak için bu yatırımları yaptı ve biz de bundan oldukça fazla fayda gördük” dedi.

Stripes, Snyk Inc. isimli uygulama güvenliği şirketinin yatırımcılarından biri. Şirket bu ayın ilk günlerinde girişim fonundan 200 milyon dolar getiri elde etti. Beş yıllık şirket, yazılımcıların, bulut temelli uygulamalarını güvenli hale getirmelerini sağlıyor.

Snyk Ocak ayında girişim fonundan 150 milyon dolarlık getiri sağlamıştı ve son fon katkıları şirketin değerini 2,6 milyar dolara taşıdı. Şirket bu yılın ilk dönemlerinde de büyüme gösteriyordu ancak pandemiyle birlikle büyüme hızı arttı.

Şirketin Başkanı Peter McKay, “korona virüsü denklemin içine alınca, steroid etkisi gösterdi. Pandemi devasa bir hızlandırıcı oldu” dedi. Snyk’ın neredeyse 1,000’den fazla küçük ve büyük şirketlerden müşterileri bulunuyor. Şirketin müşterileri 2019’dan bu yana ikiye katlandı.

Diğer büyük bulut yatırım anlaşmaları arasında, Nisan ayında 250 milyon dolarlık bir yatırım fonu açıklayan veri yönetim şirketi Cohesity ve Haziran’da 170 milyon dolarlık fon sağlayan veri merkezi teknolojisi şirketi Innovium bulunuyor.

Bulut startuplarında bu yıl görülen büyüme, uzaktan çalışma uygulamalarının artmasına ve şirketlerin belirsizlik dönemlerinde işletme maliyetine yatırım yapmak istemesinden kaynaklanıyor. CB Insights’ın Analisti Matt Hopkins’e göre, şirketler için bulut sistemlerine geçmek daha az maliyetli.

2019 yılında yatırımcılar, 260 bulut startupına 10,4 milyar dolarlık bir yatırım yaptı. Hopkins’e göre, bu yılın fon ve yatırım miktarı bu seviyenin üzerinde olacak. Stratejist, “yatırımcılara göre, bulut şirketleri yatırım yapmak için güvenli şirketler. Bu yüzden çok tercih ediliyor” dedi.

Daha yeni dönemde kurulmuş teknoloji starupları da, kısmen pandeminin etkisiyle büyüme gösterdi. Bu şirketlerden bir tanesi, operasyon ekiplerinin platformlarında olan olayları yönetmesini ve bunlara yanıt vermesini sağlayan yazılımları geliştiren ve satan FireHydrant Inc.

New York merkezli şirketin 8 milyon dolarlık fon süreci Mart ayında, şehirde karantina uygulamalarının başlamasından birkaç gün önce kapandı. FireHydrant’ın platform yönetim araçları, pandemide oldukça popüler hale geldi çünkü şirketin müşterileri IT altyapılarını genellikle bulut sistemlerinde depolamak istedi.

Şirketin Başkanı Robert Ross, “korona virüs dijital dönüşüm ihtiyacını hızlandırdı ve günün sonunda, bu bulut dönüşümü yeni araçlara olan ihtiyacı ortaya çıkarıyor” dedi.

Yatırımcıların bulut teknolojisi sunan startup şirketlerine gösterdiği ilginin nedenlerinden biri de, Snowflake ve Sumo Logic Inc. gibi başarılı halka arzlar gerçekleştiren teknoloji şirketlerinden kaynaklanıyor.

ABD teknoloji yarışında neden Çin’in gerisinde kaldı?

 

Özel sermaye devi finans teknolojisine yatırım yapıyor

 

Teknoloji sektöründe dev satın alma hazırlığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)