BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBullard: Güçlü istihdam faiz için Fed'e alan sağlıyor----

Bullard: Güçlü istihdam faiz için Fed'e alan sağlıyor

Bullard: Güçlü istihdam faiz için Fed'e alan sağlıyor
24 Ekim 2022 - 08:07 www.finansgundem.com

St Louis Fed Başkanı Bullard, "güçlü istihdam piyasası Fed'e faizleri yükseltmek için alan sağlıyor" dedi.

St Louis Fed Başkanı James Bullard, güçlü ABD işgücü piyasasının merkez bankasına faiz oranlarını yükseltmesi için alan tanıdığını ve böylece kırk yılın en yüksek seviyesine yakın seyreden enflasyonu frenleyebileceğini bildirdi.

Bullard, “İş piyasası son derece güçlü. Bu, Fed'e şu anda yapabiliyorken enflasyon sorunuyla mücadele etmek için biraz hareket alanı sağlıyor ve enflasyonu nispeten hızlı bir şekilde %2 hedefine geri döndürüyor." dedi.

Fed'in 1-2 Kasım'daki toplantısında faiz oranlarını 75 baz puan artırması bekleniyor; bu, merkez bankacılarının enflasyonu soğutmaya çalışırken bu boyuttaki dördüncü artışı oldu.

Bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi'nin oy kullanan bir üyesi olan Bullard, geçtiğimiz yıl içinde en şahin Fed yetkilileri arasında yer aldı ve Mart toplantısında daha büyük bir Faiz artırımı lehinde muhalefet etti. Enflasyonla mücadele kapsamında bu yıl rutin hale gelen 75 baz puanlık atışları kamuoyuna ilk öneren o oldu.

Geçen hafta yayınlanan Çalışma Bakanlığı raporuna göre, gıda ve enerjiyi dışı ABD çekirdek tüketici fiyatları eylül ayında bir yıl öncesine göre %6,6 artarak 1982'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Bu, göstergenin ağustos ayında da hızlanmasının ardından politika yapıcılar için endişe verici bir model olmaya devam ediyor.

Bullard: Fed faiz konusunda önden yükleme yapmalı

 

Bullard: Kaos istemiyorsak enflasyon düşmeli

 

Bullard'dan enflasyon uyarısı: Fed tepki vermeli

 

Bullard: Fed enflasyon ile agresif şekilde mücadele etmeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)