BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBullard: ABD ekonomisi büyümeye devam etmeli----

Bullard: ABD ekonomisi büyümeye devam etmeli

Bullard: ABD ekonomisi büyümeye devam etmeli
21 Haziran 2022 - 10:21 www.finansgundem.com

St. Louis FED Başkanı Bullard, ABD ekonomisinin önümüzdeki çeyreklerde büyümeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bullard, FED’in şahin tavrını sürdürmeye devam edeceğinin sinyallerini verdi. ABD ekonomisinin önümüzdeki çeyreklerde büyümeye devam etmesi gerektiğini söyleyen Bullard, ABD’nin enflasyonu kontrol altına almak için ciddi bir resesyon yaşamak zorunda kalacağı düşüncesini ise tarihten çıkarılmış yanlış bir ders olarak yorumladı.

Asıl risk yüksek enflasyon

Marketwatch’tan Greg Robb’un haberine göre Bullard, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin gelecek birkaç ay içinde büyümeye devam etmesi gerektiğini belirtti. Resesyon olasılığını şiddetle küçümseyen Bullard, GSYİH’ya dair göstergelerin ABD ekonomisinin önümüzdeki çeyreklerde genişlemeyi sürdüreceğini desteklediğini söyledi.

Elbette bazı riskler bulunuyor ancak şu an için 2022 yılı boyunca genişlemenin süreceğini söyleyebilirim.

Barselona Ekonomik Okulu’nda öğrencilere seslenen Bullard, “Elbette bazı riskler bulunuyor ancak şu an için 2022 yılı boyunca genişlemenin süreceğini söyleyebilirim” dedi. ABD iş gücü piyasasının olumlu anlamda beklenenin çok üzerinde seyrettiğini sözlerine ekleyen Bullard, mevcut yüksek enflasyonun ise hedeflenenin çok üzerinde kaldığının ve asıl riskin bu olduğunun altınızı çizdi.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, “Temel risk, enflasyon beklentilerinin istikrarsız bir yapıya bürünmesi” diyen Bullard, enflasyonun bir süredir merkez bankalarının kredibilitesini zorladığını söyledi. FED’e atıfta bulunan Bullard, fiyat baskılarını yatıştırmak için daha yapacak işleri olduğunu sözlerine ekledi. FED’in hamlelerinden önce hareketine başlayan piyasadaki fiyatlamaları doğru değere kavuşturmak için FED’in şahin tavrını sürdüreceğini belirten Bullard, FED’in bu tavrının zaten yüksek olan fiyatlarda aşağı yönlü bir baskı yapacağını ve enflasyonu frenleyeceğini iddia etti.

Resesyon tahmini, tarihten çıkarılmış yanlış bir ders.

Resesyon: Tarihten çıkarılmış yanlış bir ders

St. Louis FED Başkanı, ABD’nin enflasyonu kontrol altına alabilmek için 1980’lerin başında Paul Volcker’in FED Başkanlığı döneminde uyguladığı keskin resesyonu tekrarlaması gerektiğini düşünenlerin tarihten yanlış bir ders çıkardıklarını belirtti.

FED Başkanı Jerome Powell tarafından yönetilen şu anki FED’in, 1979 yılından 1987 yılına kadar FED Başkanlığı yapan Paul Volcker ve ekibinden daha fazla inandırıcılığa sahip olduğunu söyleyen Bullard, “Volcker, ABD’nin en kötü dönemlerinden birinde elini taşın altına koymakla tanınıyor. Politikacılar daha tutumlu politikalar benimsemeye teşvik ederek enflasyonun düşürülmesini sağladığı da doğru ancak piyasaları enflasyonu her ne pahasına olursa olsun ezmeye kararlı olduğunu ikna edene kadar fiyat istikrarsızlığını bastıran zorluklarla karşılaştığı da açık. Hatırlamak gerekir ki Volcker, faiz oranlarını yaklaşık yüzde 20 seviyelerine kadar çıkarmıştı” şeklinde konuştu. Modern merkez bankalarının Volcker’in FED’inden çok daha fazla güvenilirliğe ve kredibiliteye sahip olduğunu belirten Bullard, “Tam da bu nedenle yumuşak bir iniş olasılığını çok yüksek bir ihtimal olarak belirleyebilirsiniz” dedi.

Güzel şeyler olacak

Geçen hafta gösterge faiz oranını 75 baz puan artıran FED, son 30 yılın en agresif Faiz artışını gerçekleştirmişti. FED’in hedef faizi şu an için yüzde 1,5-1,75 aralığında seyrediyor. Powell, faiz artışının önümüzdeki ay da benzer bir oranla devam edeceğini belirtmişti. Bullard ise FED’in faiz oranlarında marjı çok yüksek tuttuğunun doğru olduğunu ancak faiz oranlarındaki artışların da çok düşük bir seviyeden başladığının gözden kaçırılmaması gerektiğini söyledi. Bu oranın pandemi sürecinin başlarından alındığında yüzde 0 ila 0,25 civarında olduğunu hatırlattı.

FED’in bugünkü politikasının 1994 yılında yaşadığı deneyimi andırdığını söyleyen Bullard, o dönemde gerçekleştirilen yoğun faiz artışlarının güçlü bir büyüme ve sağlıklı bir iş gücü piyasası yaratarak ABD ekonomisinin 1990’ların ikinci yarısındaki yüksek performansa hazırladığını sözlerine ekledi. Bullard sözlerini “1990’ların ikinci yarısında çok güzel şeyler oldu ve umarım bu sefer de böyle bir başarı elde edebiliriz” diyerek noktaladı.

Fed üyesinden temmuzda 75 baz puan sinyali

 

FED’in faiz artırımı felaket habercisi mi?

 

Kripto paralara Fed darbesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)