BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBullard: 2022'de en az iki kez faiz artışı bekliyorum----

Bullard: 2022'de en az iki kez faiz artışı bekliyorum

Bullard: 2022'de en az iki kez faiz artışı bekliyorum
06 Aralık 2021 - 08:36 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı, 2022'de iki faiz artırımı tahminine bağlı olmakla birlikte enflasyonun dağılmaması halinde daha fazlasının gelebileceğini söyledi


St. Louis Fed Başkanı James Bullard, şimdilik 2022'de iki faiz artırımı tahminine bağlı kaldığını, ancak Fed'in tahvil alım programını daha hızlı azaltmanın, enflasyon dağılmazsa daha fazlasını yapma seçeneği yaratacağını söyledi.

Bullard'a göre işsizlik muhtemelen 2022'nin ilk çeyreğinde %4'ün altına düşecek ve ekonomik verilerdeki hızlı değişikliklerle Fed'in koşullara eski Fed Başkanı Alan Greenspan'ın yaptığı gibi, politikadaki “toplantıdan toplantıya” değişiklikleriyle daha fazla yanıt vermesi gerekebilecek.

Kısa bir süre önce bir televizyon kanalında konuşan Bullard, gelecek yıl 3 veya 4 faiz artışı olur mu sorusuna ise “benim baz senaryom bu değil” yanıtını vermişti.

Bullard, ABD ekonomisinin gelecek yıl yüzde 4’ün üzerinde büyüyebileceğini, ilk çeyrekte işsizlik oranının da yüzde 4’ün altına inebileceğini öngördü.

Bullard ayrıca yüksek enflasyonun temel nedeni olarak görülen küresel tedarik zinciri sıkıntılarının gelecek yıl da sürebileceği tahmininde bulundu.

Küresel piyasalar şahinleşen Fed'le yön arayışında

 

Fed üyesinden Omikron uyarısı: Arz-talep dengesizlikleri uzayabilir

 

Powell'dan yüksek enflasyon açıklaması: Fed araçlarını kullanacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)