BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan'dan oturma hakkı----

Bulgaristan'dan oturma hakkı

Bulgaristan'dan oturma hakkı
12 Eylül 2013 - 12:39 www.finansgundem.com

Bulgaristan’da 500 bin euro yatırım yapana sürekli ikamet hakkı verilecek

Bulgaristan'da, ülkeye yatırım çekmek amacıyla  500 bin avro yatırım yapan yabancı iş adamlarına sürekli ikamet izni verilmesi karara bağlanacak.
Parlamentoda, ilgili yasada 1 milyon leva (500 bin avro) yatırım yapan yabancı iş adamlarına ülkede sürekli ikamet izni verilmesine ilişkin değişiklikler birinci oylamada kabul edildi.
Yasalaşması için ikinci bir oylamanın yapılacağı değişiklik, iş adamlarının sürekli ikamet alabilmeleri için lisanslı bir finansal kuruluşuna en az 5 yıllık bir süre için bir milyon leva yatırmasını şart koşacak.
Ekonomi Bakanı Delyan Dobrev, mevzuattaki bu değişikliğin amacı dışında kullanılabileceğini, danışmanlık şirketlerin yüklü bir bedel karşılığı, 500 bin avrosu olmayan yabancılar adına hesap açtırıp, ikametini sağlayabileceği uyarısı yaptı.
İktidardaki Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) milletvekili Korneliya Ninova ise, Yabancı Yatırımlar Ajansı’nın ilgili yatırımı denetleyeceğini kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)