BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan’dan kritik açıklama: İmha etmek zorundayız!----

Bulgaristan’dan kritik açıklama: İmha etmek zorundayız!

Bulgaristan’dan kritik açıklama: İmha etmek zorundayız!
06 Mart 2023 - 15:36 www.finansgundem.com

Bulgaristan'daki korona virüs aşılarıyla ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Asen Mecidiev, “Aşılamaya karşı ilgi sıfır. Kullanım tarihi bitmek üzere olan 2,8 milyon aşıyı imha etmek zorundayız" diye konuştu.


Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, talep görmemesi nedeniyle ülkede Kovid-19 aşı stoklarının arttığını ve tarihi geçmek üzere olan aşıların imhasının kaçınılmaz olduğunu bildirdi. Sağlık Bakanı Asen Mecidiev, basına yaptığı açıklamada "Aşılamaya ilgi sıfır. Kullanım tarihi bitmek üzere olan 2,8 milyon aşıyı imha etmek zarındayız." dedi.

Mecidiev, salgının yoğunluğunun geçmesi üzerine ülkedeki başlıca hastanelerde artık nerdeyse kimsenin uğramadığı aşılama birimlerini kapattıklarını bildirdi. Asen Mecidiev, son kullanım tarihin geçen yıl dolan 2 milyon doz aşının imhası sonrası, bu yıl 2 milyon 800 bin doz aşının süresinin daha sona ermek üzere olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığının açıklamasında da Kovid-19 salgınının yoğun döneminde Avrupa Birliği'nin (AB) eşgüdümlü mücadele politikasına istinaden Bulgaristan'ın bu yılın sonuna dek 8 milyon aşı daha ithal etmek zorunda olduğu, sözleşmeye bağlanmış bu ithalatın bir kısmının peşin ödendiği belirtildi.

Bakan Mecidiev, bu ithalatın "gereksiz masraf olduğunu", Kovid-19'un yeni versiyonlarına karşı etkin olmayan bu aşıların zorunlu imhasının kaçınılmaz bir ilave masraf olacağını söyledi. Mecidiev, sorunu tüm ciddiyeti ile AB Komisyonu'na bildirdiklerini ancak oradan halen yanıt gelmediğini de belirtti.

Bulgaristan, AB içinde Kovid-19'a karşı aşılanma oranı en düşük ülkeler arasında bulunuyor. Ülkede salgında yaklaşık 39 bin kişi hayatını kaybetti.

İtalya'da koronavirüs soruşturması tamamlandı

 

Korona virüs tartışmalarında yeni perde: FBI sessizliğini bozdu!

 

Senato'da kabul edildi: Kovid-19'un kökenine ilişkin bilgiler paylaşılacak

 

Kovid-19 araştırma sonuçları ortalığı karıştırdı: Başaramayacaklar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)