BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan’da yine hükümet kurulamadı----

Bulgaristan’da yine hükümet kurulamadı

Bulgaristan’da yine hükümet kurulamadı
14 Temmuz 2022 - 12:31 www.finansgundem.com

Bulgaristan’da hükümet kurma girişimleri ikinci kez sonuçsuz kaldı.

Başbakan Kiril Petkov hükümetinin istifası ardından Parlamentoda ikinci en büyük gruba sahip, eski Başbakan Boyko Borisov’un Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisi de hükümeti kuramadı.

Partinin Parlamento Grubu Başkanı Desislava Atanasova, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’den aldığı hükümeti kurma görevini iade etti. Atanasova, Cumhurbaşkanlığında düzenlenen törende görevi iade ederken, GERB partisinin erken seçime gidilmesini tercih ettiğini söyledi.

Ne olmuştu?

Parlamentoda temsil edilen diğer 7 grubun liderleri, GERB partisiyle asla koalisyona girmeyeceklerini açıklamıştı. Daha önce Kiril Petkov’un eş başkanı olduğu, mecliste en büyük gruba sahip Değişime Devam (PP) partisi de koalisyon için yeterli desteği bulamayıp, hükümet kurma girişimlerinde başarısız olmuştu.

Ülkede 2021'de 14 Kasım'da yapılan son genel seçimler sonrası PP’nin liderliğinde kurulan 4 partili koalisyon hükümeti sadece 6 ay iktidarda kalabilmişti. Popülist şovmen Slavi Trifonov’un Böyle Bir Hal Var (İTN) partisinin koalisyondan çekilmesi sonrası Petkov parlamentoda güvenoyu alamamış ve istifasını sunmuştu.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in parlamentoyu feshedip erken seçim için tarih duyurmadan önce meclisteki diğer partilerden birine son kez hükümet kurma görevi vermesi bekleniyor.

Parlamenter rulet

Radev, ülkede “parlamenter rulet” olarak adlandırılan prosedür kapsamında kabine oluşturulması için üçüncü bir partiye fırsat tanımadan önce mecliste temsil edilen tüm güçler ile istişarelerde bulunacağını söylemişti.

Bulgaristan’da erken genel seçimlere gidilmesi durumunda ise bu seçimlere kadar ülkeyi, Radev’in kuracağı sınırlı yetki sahibi geçici hükümet yönetecek.

Radev, hükümet krizinin devam etmesi halinde erken seçimlerin ekim başında düzenlenebileceğini söylemişti.

Bulgaristan’da istenmeyen Rus diplomatlar ülkeden ayrıldı

Bulgaristan-Rusya arasında gerginlik arttı

Bulgaristan’da Rus diplomatların sınır dışı edilmesine büyük tepki

Bulgaristan Başbakanı, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanlığına sundu

Bulgaristan, Kuzey Makedonya'nın üyelik engelini kaldırdı

Bulgaristan, birçok Avrupa ülkesinde izinsiz uçuş yapan uçağın peşinde

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)