BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan’da TürkAkım’ın ilk kısmının açılışı yapıldı----

Bulgaristan’da TürkAkım’ın ilk kısmının açılışı yapıldı

Bulgaristan’da TürkAkım’ın ilk kısmının açılışı yapıldı
21 Ekim 2019 - 12:41 www.finansgundem.com

Bulgaristan’da TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin Türkiye sınırından Istranca kompresör istasyonuna kadar olan 11 kilometrelik ilk kısmının açılışı yapıldı.

Açılış töreninde yer alan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Facebook hesabından törenden görüntüler yayınladı. Törende Bulgaristan Enerji Bakanı Temenuzhka Petkova, Bulgartransgaz operator şirketinin yanı sıra, inşaat çalışmalarını üstlenen Arkad konsorsiyumu yönetimi yer aldı. 

Borisov, TürkAkım’ın Bulgaristan’dan geçen kısmının ‘Balkan Akım’ olarak adlandırılmasının projeye dahil olan tarafları birleştirici bir unsur olduğunu ifade etti.

Borisov, “Gelecek hafta Yunanistan’la arabağlantıyı nasıl inşa edeceğimizi göstereceğiz. Bulgaristan böylece komşularımızın gaz alabileceği iki boru hattına sahip olacak” dedi. 

Enerji Bakanı Petkova da TürkAkım projesinin ülkesi için önemine dikkat çekerek, “Proje, Bulgaristan’ın Avrupa gaz haritasındaki stratejik yerini korumasını sağlayacak” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)