BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan’da Rus diplomatların sınır dışı edilmesine büyük tepki----

Bulgaristan’da Rus diplomatların sınır dışı edilmesine büyük tepki

Bulgaristan’da Rus diplomatların sınır dışı edilmesine büyük tepki
29 Haziran 2022 - 16:54 www.finansgundem.com

Bulgaristan’da istifa eden Başbakan Kiril Petkov’un dünkü Rusya'nın Sofya Büyükelçiliğinde görevli 70 personelin “istenmeyen kişi” ilanı, ülkedeki Moskova yanlısı sol siyasi çevrelerinin sert tepkisine yol açtı.

Bulgaristan’da Moskova yanlıları, Rus diplomatların sınır dışı edilmesine tepki verdi. En sert tepki, Parlamentoda Petkov’un eş başkanlığını yaptığı Değişime Devam (PP) partisinin liderliğindeki hükümet koalisyonu üyelerinden Bulgaristan Sosyalist Partisinden (BSP) geldi.

Ülkeyi 1989'a dek yöneten eski Komünist partinin mirasçısı, Rus yanlısı BSP’nin lideri Korneliya Ninova, Petkov’un yeniden başbakan adayı olması durumunda PP ile görüşmeyeceklerini söyledi. Ninova, basına yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

70 Rus diplomatın kovulması Bulgar diplomasi tarihinde asla görülmemiş bir eylemdir. Bu eylemin neticeleri uzun vadeli olacak. Hükümette asla böyle bir karar görüşülmemiştir. Kimin aldığını bilmediğimiz bu karara kesinlikle karşıyız.

'İşini bilen bir başsavcı olsaydı, Petkov gözaltına alınırdı'

240 üyeli Mecliste 12 kişilik gruba sahip popülist-solcu Yeniden Doğuş Partisinin lideri Kostadin Kostadinov da Rus diplomatlar ile ilgili kararı eleştirdi. Rusya Federasyonu’nun resmi politikasını koşulsuz destekleyen Kostadinov, "İşini bilen bir başsavcımız olsaydı Kiril Petkov gözaltına alınırdı. Petkov, bir süre daha iktidarda kalsa, Rusya’ya konvansiyonel savaş açar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı da kararı eleştirdi

BSP’nin adayı olarak seçtirilen ve Rus yanlısı olan Cumhurbaşkanı Rumen Radev de kararı eleştirerek, “Umarım, istifa eden başbakan kararını esaslı ve güvenilir gerekçelere dayandırıp bu hamlenin getirebileceği neticelerinin farkındadır” dedi.

Parlamentoda Petkov’un kararını net destekleyen tek parti, üçüncü koalisyon ortağı, sağcı Demokratik Bulgaristan (DB) partisi oldu. DB lideri Hristo İvanov, meselenin daha önce koalisyon konseyinde görüşüldüğünü belirtti.

Bulgaristan Başbakanı, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanlığına sundu

Bulgaristan, Kuzey Makedonya'nın üyelik engelini kaldırdı

Bulgaristan, birçok Avrupa ülkesinde izinsiz uçuş yapan uçağın peşinde

Bulgaristan, hava sahasını ihlal eden uçakla ilgili soruşturma başlattı

Ukraynalı büyükelçi Bulgaristan'dan eski Sovyet silahlarını istedi

Bulgaristan Rus petrolünü kullanmaya devam edecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)