BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Bulgaristan'da NATO askerlerinin takviyesine itiraz----

Bulgaristan'da NATO askerlerinin takviyesine itiraz

 Bulgaristan'da NATO askerlerinin takviyesine itiraz
22 Aralık 2021 - 12:15 www.finansgundem.com

Bulgaristan'da yeni kurulan hükümetin Savunma Bakanı Stefan Yanev, ülkesinin ilave NATO askeri personeli istemediğini bildirdi.

Yanev, Facebook hesabındaki paylaşımında, NATO’nun doğu kanadındaki Rus askeri potansiyelinin artırılmasının dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti. Yanev, şu sıralarda Bulgaristan ve Romanya’da ek askeri birliklerin konuşlandırılması dahil olmak üzere NATO çerçevesinde çeşitli yanıtların görüşüldüğünü aktardı. Bu konuda halen kesin kararların alınmadığına işaret eden Yanev şunları kaydetti:

"Kanaatime göre böyle bir yaklaşım bölgede arzu edilmeyen bir gerginlik getirebilir. Bizim topraklarımızda konuşlandırılabilecek ek askeri personel takviye kararını haklı gerekçelere dayandıracak bir durum söz konusu değil. Böyle bir karar NATO müttefiki olarak çıkarlarımıza ve ulusal menfaatlerimize uygun düşmez.”

Bulgaristan’da 13 Aralık’ta göreve başlayan Başbakan Kiril Petkov’un hükümetine savunma bakanı olarak katılan Stefan Yanev, o tarihe kadar ülkeyi yöneten geçici teknokratlar hükümetinin başbakanı olmuştu.

Bulgaristan'dan diplomatik katkı çağrısı

 

Lambrecht'ten NATO müttefikleriyle dayanışma mesajı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)