BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan'da casus krizi----

Bulgaristan'da casus krizi

Bulgaristan'da casus krizi
20 Mart 2021 - 18:23 www.finansgundem.com

Bulgaristan’da savcılar, içlerinde üst düzey yetkililer de olmak üzere 6 Bulgaristan vatandaşı hakkında Rusya adına casusluk yapma suçlaması yöneltti.

Bulgaristan Başsavcısı İvan Geşev bir basın toplantısında, içlerinde savunma bakanlığı ve askeri istihbarat servisinden üst düzey yetkililerin de olduğunu söylediği altı Bulgar hakkında Rusya adına casusluk yapma suçlaması yönelttiklerini söyledi.

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ‘ilk defa böyle bir casus şebekesini ortaya çıkardıklarını’ iddia eden Geşev, şüphelilerin perşembe günü ulusal güvenlik güçleri tarafından düzenlenen bir operasyonda yakalandığını belirtti.

Başsavcı İvan Geşev dün düzenlediği basın toplantısında, şebekeyi yöneten şahsın Bulgar askeri istihbaratının eski elemanı olduğunu bildirdi. Şebekenin başındaki kişinin eğitimini Rus askeri istihbarat birimi GRU’nun okulunda aldığı, diğer elemanlarının ise Bulgaristan Savunma Bakanlığı'nda üst düzey görevlerde yer aldıkları aktarıldı.

Geşev, ilk sırada NATO olmak üzere Ukrayna, Belarus, Karabağ, Irak, Suriye ve diğer sıcak bölgeler hakkında gizli belgeleri Rus istihbaratına ileten casusluk şebekesinin elemanlarının iş bilgisayarlarındaki belgelerin fotoğraflarını çektiğini duyurdu. Bulgar istihbaratı tarafından çekilen videolarda da Rusya lehine çalışan casusların Savunma Bakanlığının bilgisayarlarından gizli belgelerin fotoğraflarını çektikleri kameraya yansıdı.

Casusluk ağını yöneten ve ismi gizlenen şahsın, gruptaki diğer elemanları eğittiği, para ve lojistik destek verdiği kaydedildi. Yüz yüze görüşmelerin ise her ay çeşitli restoranlar, spor salonları, evde veya ıssız yerlerde otomobil içinde gerçekleştirdikleri belirtildi

Sofya’daki Rusya Büyükelçiliği, söz konusu suçlamalar hakkında mahkeme bir karar verene dek Rusya’nın istihbarat faaliyetlerine ilişkin tüm bu spekülasyonları durmasını gerektiğini kaydetti.

AB ve NATO üyesi olan Bulgaristan, daha önce de casusluk yaptıkları şüphesi ile altı Rus diplomatı sınır dışı etmişti.

Moskova söz konusu suçlamaları reddediyor ve bu ithamların iki ülke arasındaki diyaloğu tahrip etmek ve Rusya’yı şeytanlaştırmak adına yöneltildiğini söylüyor.

Yabancılar Kırım’da toprak sahibi olamayacak

 

Fransızlar ülkeyi terk ediyor

 

Putin: Konuşmaya hazırım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)