BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan vatandaşları Edirne'ye akın ediyor: Çok güzel fiyatlar, memnunuz----

Bulgaristan vatandaşları Edirne'ye akın ediyor: Çok güzel fiyatlar, memnunuz

Bulgaristan vatandaşları Edirne'ye akın ediyor: Çok güzel fiyatlar, memnunuz
22 Ekim 2021 - 17:51 www.finansgundem.com

Bulgar Levası'nın 5.74 lira seviyelerine ulaşmasını da fırsat bilip alışveriş için Edirne’deki Ulus Pazarına akın eden Bulgaristan vatandaşları, aldıklarını taşımakta güçlük çekti, araçlarının bagajlarında yer kalmadı.

Edirne'de, her Cuma günü kurulan ve ‘sosyete pazarı' olarak adlandırılan Ulus Pazarına gelen Bulgaristan vatandaşları, aldıkları ürünleri taşımakta zorluk çekti. Özellikle sabahın erken saatlerinde Bulgaristan vatandaşlarının yerli halktan daha kalabalık olduğu gözlendi. Giyimden, kozmetiğe, temizlik ürünlerinden gıdaya hemen hemen tüm kalem ürünlerden poşet poşet alan Bulgaristan vatandaşları, araçlarının bagajlarını tıka basa doldurdu.
Edirne’ye defalarca geldiğini söyleyen bir Bulgaristan vatandaşı, Edirne’de fiyatların çok daha ucuz olduğunu, beğendikleri eşyaları pazardan aldıklarını belirtti. Alışveriş yapmak için Yunanistan’dan Edirne’ye geldiğini anlatan başka bir Bulgaristan vatandaşı da, bir sürü alışveriş yaptığını, Edirne’de her şeyin çok ucuz olduğunu ifade etti. Başka bir Bulgaristan vatandaşı "Çok güzel fiyatlar, memnunuz" yorumunu yaptı.
İstanbul’dan ürün satmak için Edirne’ye geldiğini belirten esnaf da, Bulgaristan vatandaşlarının alışveriş yapmak için Edirne’yi tercih ettiklerinden dolayı İstanbul esnafının da Cuma günleri Edirne’ye geldiğini belirtti. Esnaf, Bulgaristan vatandaşları olmasa Edirne’ye gelmenin bir anlamı olmayacağını kaydetti.

Bulgaristan’da 'yeşil sertifika' zorunluluğu getirildi

 

Bulgaristan konut kredilerine kısıtlama getirdi