BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan TürkAkım'dan gaz almaya 1 Ocak'ta hazır----

Bulgaristan TürkAkım'dan gaz almaya 1 Ocak'ta hazır

Bulgaristan TürkAkım'dan gaz almaya 1 Ocak'ta hazır
10 Aralık 2019 - 08:30 www.finansgundem.com

Putin'in TürkAkım için işleri ağırdan aldığı suçlaması yönelttiği Bulgaristan'dan gaz alımı için tarih geldi

Bulgaristan doğalgaz iletim operatörü Bulgartransgaz’ın CEO’su Vladimir Malinov, yılbaşından itibaren TürkAkım boru hattından gelecek gazı Yunanistan ve Kuzey Makedonya’ya transitini sağlamaya hazır olacaklarını belirtti.

Yerel basına konuşan Malinov, “Rus gazının Ukrayna üzerinden Trans Balkan boru hattı ile Bulgaristan’a transiti yılbaşından itibaren durma ihtimaline karşı hazırlıklıyız. Türkiye 30 Kasım’da, TürkAkım’ı Balkan Akım doğalgaz boru hattımıza bağlayan ‘altın’ kaynağı yaptı. Bu hafta Bulgartransgaz, boru hattının topraklarımızdaki 11 kilometrelik kısmını, Türkiye de 140 kilometrelik kısmını gaz ile doldurmaya başlayacak. Biz 15 Aralık, onlar da umarım 20 Aralık’a kadar hazır olacak” dedi.

Balkan Akım boru hattının Sırbistan sınırına kadarki 308 kilometrelik kısmının 31 Mayıs’a kadar tamamlanacağını anlatan Malinov, bu boru hattı üzerinden sevkiyatın günlük 8.75 milyon metreküp olabileceğini belirterek, “Ama o güne kadar Bulgaristan üzerinden gaz transiti mevcut hatlar üzerinden yapılacak” diye ekledi.

Balkan Akım doğalgaz boru hattının Bulgaristan’dan geçen 484 kilometrelik kısmının tamamı 2020 sonlarında tamamlanacak. (Sputnik)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)