BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan FETÖ'nün kasasını iade etti----

Bulgaristan FETÖ'nün kasasını iade etti

Bulgaristan FETÖ'nün kasasını iade etti
12 Ağustos 2016 - 15:57 www.finansgundem.com

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, “Türkiye ile ilişkilerimizin mümkün olduğunca iyi olmasını istiyorum. Bulgaristan’ı sığınmacılara boğmak istemem.” dedi

Borisov, NOVA televizyonunda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kasası olduğu iddia edilen Abdullah Büyük’ün Türkiye’ye iade edilmesinin ardından gelişmeleri değerlendirdi.

FETÖ üyesinin iade prosedüründe yasaların işletilmediği eleştirilerine yanıt veren Borisov “Abdullah Büyük Türkiye’ye iade ettiğimiz 25 bin kişiden sadece biridir.” ifadesini kullandı.

Borisov, Türkiye sınırından 25 bin, Yunanistan sınırından ise bin kişinin ülkeye kaçak giriş yapmaya çalışırken yakalandığını ve bunların geri gönderildiğini belirtti.

“Sürekli olarak kimliksiz birtakım insanları durdurup geri yolluyoruz. Bu adeta bir savaştır.” diyen Borisov, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye ilişkilerinin “krizin eşiğinde” olduğunu söyledi. Borisov AB-Türkiye ekseninde liderlerin her gün karşılıklı suçlamalarda bulunduklarına işaret ederek, “Türkiye ile iyi ilişkilerimizin olması şarttır. Ben sonunda göçmenlerin kimin elinde kalacağından endişeliyim.” diye konuştu.

AB'de Bulgaristan dışındaki ülkelerin büyük bir bölümünün artık kendi sınırlarına setler çektiklerini, ancak Bulgaristan’ın Yunanistan ile olan sınırında böyle bir engelin olmadığına işaret eden Borisov, “Benim için (Türkiye’de) muhatabımın kim olacağı önemli değil. Benim için hayati önem taşıyan konu Bulgaristan’a sığınmacı dalgasının gelmemesidir.” ifadesini kullandı.

BÜYÜK'ÜN İADESİ BULGARİSTAN'I KARIŞTIRDI

Öte yandan AFP haber ajansının bildirdiğine göre; Büyük’ün Türkiye’ye iade edilmesi, Bulgaristan'da büyük tepki çekti. Adalet Bakanı Hristo İvanov, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Bulgar liderliğinin böyle bir şekilde eğilmesi ülke için ve her özgür vatandaş için mide bulandırıcı” yazdı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)