BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan, dördüncü büyük bankasını kapatacak----

Bulgaristan, dördüncü büyük bankasını kapatacak

Bulgaristan, dördüncü büyük bankasını kapatacak
11 Temmuz 2014 - 17:46 www.finansgundem.com

Bulgaristan, Corporate Commercial Bank'ı kapatacağını açıkladı

Bulgaristan ülkenin dördüncü büyük bankası Corporate Commercial Bank'ı kapatacağını, bankanın sağlıklı operasyonlarını ise başka bir kuruluşa devredeceğini açıkladı.
Banka kapatılmasına neden olan olaylar geçen ay bankanın ana hissedarı Tsvetan Vassilev'in usulsüz işleriyle ilgili basında yer alan haberlerin ardından müşterilerin bankadan paralarını çekmeleriyle başladı.

Bankadan mevduat çıkışı başka bir bankaya da sıçrarken, hükümet bankaları desteklemek için 2.3 milyar dolar kaynak ayırdı.
Merkez bankası Corpbank'ın lisansının iptal edileceğini açıklarken, bankaya el konulmadan önce ana hissedarın bankadan para kaçırdığından şüphelendiklerine dikkat çekti.

Merkez bankasının bugün yayımlanan denetim raporunda Corpbank'ın 5.4 milyar leva kredi portföyünde 3.5 milyar leva (2.43 milyar dolar) tutardaki krediye dair belgelerin kayıp olduğu belirtilerek, belgelerin "büyük ihtimalle merkez bankası kayyum atamadan önceki günlerde yok edildiği" ifade edildi.

Kredi portföyünün önemli bir bölümünün ana hissedara bağlı kişi ve kurumlara verildiği görülüyor.

Bankanın iflası Bulgaristan'da 14 bankanın kapandığı 1996-1997 krizini akıllara getiriyor. Bulgaristan maliye bakanı Corpbank'ı kurtarma planı nedeniyle mali açığın gayrı safi yurtiçi hasılaya oranının bu yıl için hedeflenen yüzde 1.8'den yüzde 3'ün üzerine çıkarabileceğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)