BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan da Rusya'ya karşı cephe aldı----

Bulgaristan da Rusya'ya karşı cephe aldı

Bulgaristan da Rusya'ya karşı cephe aldı
05 Aralık 2015 - 07:38 www.finansgundem.com

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mitov: "Beşşar Esed'e silah taşıdıkları şüphesiyle Rus uçaklarına geçiş izni vermedik"

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov, eylülde  Suriye'ye insani yardım götürdüğü ileri sürülen Rus uçaklarına, "Esed'e silah  taşıdıkları şüphesiyle" geçiş izni verilmediğini söyledi. 
 
Dışişleri Bakanı Mitov, Bulgaristan Parlamentosu'nda  milletvekillerinin, 1 ve 4 Eylül tarihlerinde Suriye'ye gitmek isteyen iki Rus  uçağına hava sahasının kullandırılmaması konusundaki sorularına cevap verdi. 
 
Geçiş izni ile ilgili Rus tezlerine destek veren muhalif ATAKA  partisinin lideri Volen Siderov, Bakan Mitov'u çifte standart uygulamakla  suçlarken, Rus uçaklarına izin vermeyen hükümetin Ukrayna ve Suriye'deki  muhaliflere silah yardımı yaptığını öne sürdü. 
 
Mitov ise, Rus tarafının iddialarına rağmen iki uçakta diplomatik  personelin değil, silah ve mühimmatın bulunduğuna dair ikna edici bilgi  alındığına vurgu yaptı. Avrupa Birliği'nin (AB) Suriye'ye karşı yaptırımlar  uyguladığını anımsatan Mitov, "Bu anlamda Rusya'ya değil, Suriye devletine  yönelik bir önlem almış bulunuyoruz" sözlerini kullandı. 
 
Rusya uçakları konusunda titiz bir denetim başlatan Bulgaristan, hava  sahasından geçecek bu ülkenin uçaklarına karada kontrol ve en az 5 gün öncesinden  bildirim yapılması koşulu getirmişti. 
 
"Dışişleri Bakanı olarak uluslararası hukuku ihlal etmem" diyen Mitov,  belirlenen kurallara saygılı davranılması gerektiğini dile getirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)