BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan, altın pasaportları yasaklıyor----

Bulgaristan, altın pasaportları yasaklıyor

Bulgaristan, altın pasaportları yasaklıyor
17 Şubat 2022 - 13:36 www.finansgundem.com

Bulgaristan, Avrupa Birliği üyesi devlette yatırım yapan kişilere vatandaşlık veren ve altın pasaport olarak adlandırılan pasaportları yasaklayan bir yasa tasarısı sundu.

Balkan devletini bloğun pasaportsuz Schengen seyahat bölgesinin dışında tutan Avrupa Komisyonu'nun eleştirilerinin ardından, milletvekilleri Perşembe günü 1 milyon leva (581.300 dolar) kadar yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verme uygulamasına son vermek için oy kullandı.

Adalet Bakanı Nadezhda Yordanova, “Bulgaristan ile kalıcı bir ilişkisi olmayan, ülkede kalıcı olarak ikamet etmeyen kişilerin bile hızla Bulgar vatandaşı ve bu şekilde Avrupa Birliği vatandaşı olma fırsatını ortadan kaldırmakla ilgili” dedi.

Programın başlatıldığı 2013 yılından bu yana, çoğu Rusya, Çin ve Orta Doğu'dan 100'den fazla kişi program kapsamında Bulgar vatandaşlığı aldı.

Tasarının hala mecliste nihai onay alması gerekiyor.

Komisyon, altın pasaport veren ülkelerin 27 üyeli bloğu kara para aklama ve güvenlik risklerine maruz bıraktığı konusunda defalarca uyardı ve Bulgaristan, Kıbrıs ve Malta'yı özellikle sorunlu ülkeler olarak gösterdi.

'Altın pasaport' uygulaması yasaklanabilir

 

Belçika'da pasaportlarda yeni dönem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)