BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan 'altın pasaport' uygulamasına son verdi----

Bulgaristan 'altın pasaport' uygulamasına son verdi

Bulgaristan 'altın pasaport' uygulamasına son verdi
24 Mart 2022 - 22:29 www.finansgundem.com

Bulgaristan, yatırım karşılığı pasaport ve vatandaşlık verme uygulamasına son verdi

Bulgaristan Parlamentosu, "altın pasaport" olarak bilinen yatırım karşılığı pasaport ve vatandaşlık verme uygulamasını iptal etti.

Ülkeye yaklaşık 1 milyon euro değerinde yatırım yapan üçüncü ülke vatandaşlarına Avrupa Birliği'nde (AB) serbest dolaşım gibi avantajlar sağlayan uygulama son yıllarda Avrupa Parlamentosu'nun sert tepkisine neden oluyordu.

Yabancılar yasasında yapılan değişikliğe göre Devlet Milli Güvenlik Ajansı'na da bugüne dek verilen tüm altın pasaportları araştırma görevi verildi.

Araştırma sonuçlarına göre her bir pasaport ile ilgili yeni karar alınabilecek. İktidar koalisyonundan Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) Milletvekili Krum Karkov, Bulgaristan’ın bu kararla AB’nin "kara listesinden" çıkarılacağını söyledi.

Kıbrıs Rum yönetimi ve Malta gibi, altın pasaport veren Bulgaristan AB’nin eleştirilerine hedef olduktan sonra konu parlamentoya taşınmıştı.

Ülkede 2013'ten bu yana yürürlükte olan uygulamaya istinaden 200’den fazla pasaport alan Rus oligarklar ve diğer bazı kişilerin vatandaşlık alır almaz, prosedür gereği yaptıkları yatırımlarını son kuruşuna kadar geri çektikleri tespit edilmişti.

Bulgaristan, altın pasaportları yasaklıyor

 

'Altın pasaport' uygulaması yasaklanabilir

 

Dünyanın aranan suçluları Vanuatu'nun “altın pasaportu”yla paçayı nasıl kurtarıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)